Пʼятниця, 10 вересня 2010 03:45

Настоянка з брусниці має смак коньяку

До середини вересня достигає брусниця. На півночі Росії з неї роблять лікувальну настоянку. До ягід додають панти — перемелені роги північного оленя. Суміш покращує роботу серця, нирок, статевої системи.

Киянка Вікторія Кушнір, 34 роки, брусницю настоює із полином і спиртом.

— Ягоди беруть лише червоні. Інакше напій буде гірким. Кілограм брусниці заливаю півлітрою спирту. Сушеного полину досить 50 грамів. Він більше для запаху. Зливаю все в 3-літрову банку і залишаю на два місяці. Не закриваю, всередину для бродіння має потрапляти повітря.

Раз на тиждень Вікторія збовтує банку. Коли рідина стає однорідного темно-червоного кольору, проціджує її через марлю. Потім додає цукор. 300 г на літр настоянки.

Розливає рідину в пляшки та заливає корок парафіном. Виносить на місяць в погріб.

— Усі думають, що то дорогий французький коньяк. Настоянка коричневого кольору, пахне полином.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка з брусниці має смак коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода