понеділок, 22 січня 2018 00:05

Чорносливову наливку щодня струшують

— Слив'янка для нас на Різдво така ж обов'язкова, як кагор на Великдень. Чорнослив беру без кісточок, — говорить 35-річна Альбіна Крук із міста Буча Київської області. — На смак напій виходить солоденьким та п'янким. Легко п'ється, і голова вранці не болить.

Заливає 300 г чорносливу окропом. Зливає, перекручує сливи на м'ясорубці.

— Щоб напій не був мутний, краще їх дрібно порізати ножем.

Подрібнений чорнослив складає в дволітрову банку. Заливає 0,75 л горілки і додає 100 г цукру. Перемішує ложкою, щільно закриває кришкою. Ставить у темне місце на два-три тижні, збовтує кожен день.

У скляну пляшку вставляє лійку. У неї кладе два шари марлі й проціджує готовий напій. Залишає в холодильнику на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Чорносливову наливку щодня струшують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути