— Рулет зі свинячої лопатки стане головною стравою на святковому столі. Секрет — у пряній заправці, — каже 34-річний Валерій Пономар, кулінар з Одеси.
— 3-кілограмову свинячу лопатку розрізую так, щоб вийшов один довгий шмат м'яса. Для маринаду в 3 літри окропу додаю столову ложку солі, шість горошин чорного перцю та п'ять лаврових листків. Варю 3 хвилини. Охолодженим відваром заливаю м'ясо. Мариную 3 години та відціджую рідину. Змішую столову ложку гірчиці в зернах, чотири зубці вичавленого часнику, столову ложку аджики й олії, по пів чайної ложки чорного меленого перцю та солі. Натираю внутрішню частину лопатки й згортаю м'ясо в рулет. Скріплюю джгутом.
Поєдную чайну ложку солі, чорного меленого перцю та сухої чи звичайної аджики. Натираю рулет зверху. Мариную 3 години. Обсмажую на сковороді до рум'яної скоринки — 15 хвилин. Загортаю м'ясо у фольгу. Запікаю при 180 градусах 3 години. Знімаю фольгу, поливаю м'ясо соком, що виділився з рулету. Готую ще 10 хвилин і виймаю з духовки. Тоді знову загортаю свинину в фольгу. Настоюю 25 хвилин.
Зі свинячої шиї готую соковиту буженину.
Для маринаду змішую по чайній ложці солі, меленого перцю, паприки, половину чайної ложки коріандру, дрібку чебрецю, столову ложку олії та два вичавлені зубці часнику. Змащую пряною сумішшю 1,5 кілограма свинячої шиї. Загортаю у фольгу. Запікаю при 180 градусах годину. Після приготування зверху на фольгу викладаю посудину з водою на 30 хвилин, вона слугуватиме гнітом.
Якщо хочете, аби вийшли такі ніжні реберця, що їхнє м'ясо аж тане в роті — зверніть увагу на цей рецепт.
Для маринаду змішую чайну ложку чорного меленого перцю, дві столові ложки сухої чи звичайної аджики та дві чайні ложки солі. З 2 кілограмів свинячих ребер знімаю плівку. Змащую з усіх боків спеціями та загортаю в пергамент. Запікаю 2 години при 160 градусах. Тоді знімаю папір. Викладаю ребра на решітку. Змащую сумішшю із двох столових ложок гранатового соку, по столовій ложці меду, олії та томатного соусу. Запікаю до скоринки 15 хвилин.
Коментарі