четвер, 20 січня 2022 05:40

М'ясний рулет змащують гірчицею та аджикою

Автор: фото надав Валерій ПОНОМАР
  Рулет зі свинини спершу обсмажують на сковороді, а тоді запікають у фользі. Так м’ясо залишається соковитим
Рулет зі свинини спершу обсмажують на сковороді, а тоді запікають у фользі. Так м’ясо залишається соковитим

— Рулет зі свинячої лопатки стане головною стравою на святковому столі. Секрет — у пряній заправці, — каже 34-річний Валерій Пономар, кулінар з Одеси.

— 3-кілограмову свинячу лопатку розрізую так, щоб вийшов один довгий шмат м'яса. Для маринаду в 3 літри окропу додаю столову ложку солі, шість горошин чорного перцю та п'ять лаврових листків. Варю 3 хвилини. Охолодженим відваром заливаю м'ясо. Мариную 3 години та відціджую рідину. Змішую столову ложку гірчиці в зернах, чотири зубці вичавленого часнику, столову ложку аджики й олії, по пів чайної ложки чорного меленого перцю та солі. Натираю внутрішню частину лопатки й згортаю м'ясо в рулет. Скріплюю джгутом.

Поєдную чайну ложку солі, чорного меленого перцю та сухої чи звичайної аджики. Натираю рулет зверху. Мариную 3 години. Обсмажую на сковороді до рум'яної скоринки — 15 хвилин. Загортаю м'ясо у фольгу. Запікаю при 180 градусах 3 години. Знімаю фольгу, поливаю м'ясо соком, що виділився з рулету. Готую ще 10 хвилин і виймаю з духовки. Тоді знову загортаю свинину в фольгу. Настоюю 25 хвилин.

Зі свинячої шиї готую соковиту буженину.

Для маринаду змішую по чайній ложці солі, меленого перцю, паприки, половину чайної ложки коріандру, дрібку чебрецю, столову ложку олії та два вичавлені зубці часнику. Змащую пряною сумішшю 1,5 кілограма свинячої шиї. Загортаю у фольгу. Запікаю при 180 градусах годину. Після приготування зверху на фольгу викладаю посудину з водою на 30 хвилин, вона слугуватиме гнітом.

Якщо хочете, аби вийшли такі ніжні реберця, що їхнє м'ясо аж тане в роті — зверніть увагу на цей рецепт.

Для маринаду змішую чайну ложку чорного меленого перцю, дві столові ложки сухої чи звичайної аджики та дві чайні ложки солі. З 2 кілограмів свинячих ребер знімаю плівку. Змащую з усіх боків спеціями та загортаю в пергамент. Запікаю 2 години при 160 градусах. Тоді знімаю папір. Викладаю ребра на решітку. Змащую сумішшю із двох столових ложок гранатового соку, по столовій ложці меду, олії та томатного соусу. Запікаю до скоринки 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «М'ясний рулет змащують гірчицею та аджикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути