Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 05:15

Медовуху вчиняють на дріжджах

Рівненець Василь Ковбаса, 52 роки, робить медовуху зі спеціями.

— Розчиняю 5 літрів меду у відрі води. Кип'ячу на слабкому вогні. Розмішую, щоб мед не пригорів. Коли перестає пінитися, опускаю в каструлю марлеву торбинку з шишками хмелю. Набираю їх неповний стакан. Якщо більше, медовуха стане терпка. Розмішую, знімаю з вогню і накриваю кришкою.

Розчиняє в солодкій воді пачку хлібних дріжджів. Виливає у ледь теплий мед. Додає столову ложку кориці, чайну гвоздики, вдвічі менше кардамону. Залишає бродити під кришкою при кімнатній температурі.

— Щоб не пити оцет, треба перекрити доступ кисню.

За тиждень виймає хміль і розливає через фільтр у скляні пляшки.

— Трохи не доливаю до верху. Міцно закручую кришки і ставлю в холодний погріб. Через два дні випускаю повітря, щоб знизити тиск. За тиждень медовуха готова.

Зараз ви читаєте новину «Медовуху вчиняють на дріжджах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути