— У мене голова після свят ніколи не болить, бо знаю, що п'ю. На столі завжди мартіні. Його роблю сама, — каже 35-річна Олена Краснова із селища Романів Житомирської області. — На смак солоденький, але з пряним ароматом.
Змішує по 1 г аптечної ромашки, квіток бузини, кориці, мускатного горіха, кардамону, деревію та ваніліну на кінчику ножа. Засипає в 2-літрову банку. Заливає 85 мл спирту і 25 мл води. Добре струшує банку і ставить в темне місце на два тижні за кімнатної температури. Раз у два дні перемішує настій ложкою. Тоді цідить його через три шари марлі і ставить відстоятися ще на два дні. Готує сироп. Змішує 70 г цукру і 50 мл води.
У банку наливає 50 мл спирту, 10 мл настоянки, цукровий сироп і пляшку напівсолодкого білого вина. Змішує і куштує мартіні. Якщо не вистачає аромату, можна додати ще настою.
— Щоб напій дозрів, кладу його на тиждень у погріб.
Коментарі