понеділок, 27 березня 2017 07:05

Мартіні тиждень дозріває в погребі

— У мене голова після свят ніколи не болить, бо знаю, що п'ю. На столі завжди мартіні. Його роблю сама, — каже 35-річна Олена Краснова із селища Романів Житомирської області. — На смак солоденький, але з пряним ароматом.

Змішує по 1 г аптечної ромашки, квіток бузини, кориці, мускатного горіха, кардамону, деревію та ваніліну на кінчику ножа. Засипає в 2-літрову банку. Заливає 85 мл спирту і 25 мл води. Добре струшує банку і ставить в темне місце на два тижні за кімнатної температури. Раз у два дні перемішує настій ложкою. Тоді цідить його через три шари марлі і ставить відстоятися ще на два дні. Готує сироп. Змішує 70 г цукру і 50 мл води.

У банку наливає 50 мл спирту, 10 мл настоянки, цукровий сироп і пляшку напівсолодкого білого вина. Змішує і куштує мартіні. Якщо не вистачає аромату, можна додати ще настою.

— Щоб напій дозрів, кладу його на тиждень у погріб.

Зараз ви читаєте новину «Мартіні тиждень дозріває в погребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути