Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 00:35

Листи для лазаньї замінюють лавашем

Автор: pexels-alleksana
  Італійська лазанья — це шари тонкого тіста, перекладені начинкою. У світі існує майже 200 рецептів цієї страви
Італійська лазанья — це шари тонкого тіста, перекладені начинкою. У світі існує майже 200 рецептів цієї страви

— Люблю дивувати дітей закордонними стравами, — каже 39-річна Антоніна Казимірова із Чернівців. — Найбільше їм подобається італійська лазанья.

Натирає на крупній тертці 100 г твердого сиру. Два помідори обливає окропом, знімає шкіру й нарізує кубиками. Ріже й обсмажує на 1 ст. л. олії дві цибулини. За 5 хв. додає у сковорідку 800 г свинячого фаршу і 1/2 ч. л. солі. Готує м'ясо, постійно помішує, щоб не утворилися грудки. Додає помідори, два подрібнені зубці часнику, 2 ст. л. томатної пасти, дрібку чорного перцю. Накриває сковорідку та тушкує начинку на слабкому вогні 10 хв.

Для соусу Бешамель розігріває в сотейнику 50 г вершкового масла. Всипає 5 ст. л. борошна та перемішує. Поступово вливає 600 мл молока та продовжує перемішувати, щоб не було грудочок. Готує на слабкому вогні до загустіння. Знімає з вогню і чекає, доки соус охолоне.

Відварює в підсоленій воді 10 листів лазаньї. Форму для запікання змащує олією. На дно виливає 2 ст. л. соусу, викладає лист лазаньї, і його теж змащує соусом. Додає фарш і посипає натертим сиром. Повторює шари, доки не заповнить форму повністю. Наприкінці посипає страву сиром.

Випікає 30–40 хв. за температури +190°C.

— Спеціальні листи для лазаньї можна замінити лавашем. Тоді страву готую за скороченою програмою, — продовжує Казимірова.

Розділює на волокна 500 г звареного курячого філе. Натирає на тертку 250 г твердого сиру. Обсмажує на олії подрібнену цибулину, 200 г печериць. Через 5 хв. додає 150 мл жирних вершків, філе та 150 мл курячого бульйону. Посипає начинку 1/2 ч. л. солі та готує 5 хв. під кришкою.

Для соусу змішує в сотейнику 50 г масла, 50 мл олії та 3 ст. л. борошна. Постійно помішуючи масу вінчиком, вливає 900 мл молока. Доводить до кипіння та знімає з вогню. Збирає лазанью. Випікає 35 хв. за температури +200°C.

— Овочева лазанья інша на смак, — говорить Антоніна Казимірова. — До неї додаю не лише Бешамель, але й соус із сезонних овочів.

Нарізує дрібними кубиками два баклажани, посипає 1/2 ч. л. солі, залишає на 15 хв. і промиває. Натирає на тертку 250 г твердого сиру. Подрібнює кубиками очищені від шкірки чотири томати, морквину, два зубці часнику, цибулину та два кабачки. Обсмажує на олії овочі, окрім помідорів, 10 хв. Наприкінці додає томати й тушкує на повільному вогні 30 хв. Додає 1/3 ч. л. солі, дрібку цукру, перцю та мускатного горіха.

На дно форми викладає 2 ст. л. соусу Бешамель, лист лавашу, овочеву начинку та сир. Страву подає охолодженою.

Зараз ви читаєте новину «Листи для лазаньї замінюють лавашем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути