Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 00:40

Куряче філе подають під вишневим соусом

Автор: Оксана Урі
  Медово-гірчичний маринад надає курячій грудці яскравого кольору й аромату, вишневий соус — пікантної кислинки
Медово-гірчичний маринад надає курячій грудці яскравого кольору й аромату, вишневий соус — пікантної кислинки

— Якщо хочу отримати від обіду не лише насолоду, а й естетичне задоволення, запікаю курячу грудку в медово-гірчичному маринаді, — каже Оксана Урі із Запоріжжя. — Потрібно шість інгредієнтів.

Для маринаду змішує по 2 ч. л. гірчиці, меду, олії, апельсинового соку, 1/2 ч. л. солі, дрібку перцю.

1 кг курячої грудки очищує і змащує соусом. Накриває харчовою плівкою та перекладає в холодильник на 5 год. Робить у м'ясі п'ять-шість надрізів і викладає в кожен по кільцю помідора. Загортає у фольгу й запікає 40 хв. за температури +180°C.

Готову страву поливає вишневим соусом. Він надає пікантної кислинки.

— Курячі рулети із сухофруктами — закуска номер один для мене, — розповідає 43-річна Маргарита Зайнешко з Рівного. — Завжди готую на свята.

Нарізує соломкою 200 г твердого сиру. Заливає окропом по 12 плодів кураги та чорносливу, накриває кришкою та настоює 30 хв.

Три курячі грудки розрізує навпіл, відбиває, солить і перчить. Викладає на м'ясо сир, по парі сухофруктів і згортає рулетом. Краї скріплює зубочисткою. Те ж саме робить з іншими шматками грудки. Кладе рулети у форму для запікання, змащує густою сметаною. Запікає 30–35 хв. за температури +200°C.

Готову страву розрізує на шматки та прикрашає зеленню.

— Якщо м'ясо треба запекти одразу з гарніром, готую карі з куркою та картоплею, — продовжує Маргарита Зайнешко.

500 г курячого філе дрібно нарізує і обсмажує на олії до золотистого кольору. Додає подрібнену цибулину, три зубці часнику, по дрібці перцю чилі, імбиру, 1/3 ч. л. солі. Готує ще 5 хв.

Поєднує овочі та м'ясо з 1 кг порізаної скибками картоплі. Заливає 1/2 склянки курячого бульйону чи води. Зменшує вогонь, накриває сковорідку кришкою та тушкує 15 хв. до м'якості картоплі. Додає три подрібнені помідори та склянку зеленого горошку. За 5 хв. посипає 1 ч. л. куркуми та зіри.

Перед подачею страву прикрашає свіжою кінзою.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Куряче філе подають під вишневим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути