Ексклюзиви
понеділок, 13 березня 2017 07:45

Куряча грудка в соусі песто

Автор: ФОТО з сайта www.urielshtern.com
  Фаршировані курячі грудки вмочують у борошно і смажать на сковорідці 15 хвилин
Фаршировані курячі грудки вмочують у борошно і смажать на сковорідці 15 хвилин

— Для ідеальної вечері потрібна смачна курка, правильний соус і гарнір, — каже Уріель Штерн, ведучий кулінарних програм, експерт зі здорового харчування із США. Зараз працює в Києві, відкрив кулінарну школу. — Куряче філе начиняю зеленим соусом песто.

Насамперед готує соус. Чистить три зубчики часнику. Миє 100 г свіжого базиліку і кладе на кухонний рушник, щоб підсох. Відділяє ніжки і дрібно нарізує листя. Подрібнює 4 ст. л. кедрових горіхів і часник.

— Усі продукти для песто повинні мати однакову температуру. Не можна, щоб хоча б один інгредієнт був холодний. Тоді смаки будуть неоднорідно змішуватись.

Усе разом подрібнює в ступі круговими рухами або перетирає блендером. Коли суміш стане подібною до крему, додає 100 г натертого на дрібній тертці твердого сиру. Перемішує та наливає 150 мл оливкової олії. Соус готовий.

Чистить цибулину. Ріже її на дрібні кубики, додає два шматки шинки та червоний перець чилі. Ставить на вогонь сковорідку і наливає 3 ст. л. оливкової олії. Через 2 хв. кладе порізані продукти і смажить 5 хв., доки цибуля не стане м'якою. Додає 1/3 склянки соусу песто та 2 ст. л. оливок без кісточок і перемішує.

— Решту соусу перекладаю в чисту скляну банку і накриваю кришкою. Можна зберігати в холодильнику.

Миє чотири курячі філе і викладає на паперові рушники, щоб забрати зай­ву вологу. Тоді вирізає глибоку кишеню у найтовстішій частині грудки. Кладе туди начинку і скріплює краї зубочисткою. Розігріває на плиті сковорідку з олією. Вмочує філе в борошно і обсмажує на середньому вогні 15 хв. до готовності. Одразу подає на стіл із рисом.

Сипкий рис варять в каструлі з товстим дном

— На гарнір до курки найкраще підійде рис. Але він має бути не як каша, а сипкий, — каже кулінар Уріель Штерн. — Тут важливе правильне співвідношення рису і води, а також спосіб приготування. Варити потрібно в каструлі з товстим дном і щільною кришкою без отворів, на повільному вогні.

Склянку довгозернистого рису ретельно промиває в холодній воді, щоб по­збутися крохмалю. Перекладає в каструлю і заливає 1,5 склянки води.

— Для круглого рису додайте ще склянку з чвертю.

Солить. Ставить каструлю на великий вогонь і доводить до кипіння. Зменшує вогонь. Накриває кришкою. Через 12 хв. перевіряє, чи повністю увібралась вода. Накриває кришкою і чекає ще 5 хв. Вимикає ­вогонь і залишає рис на ­10–30 хв., щоб настоявся.

Зараз ви читаєте новину «Куряча грудка в соусі песто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути