Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2008 16:50

Крученики "Дрова" готують із відбитої корейки

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Дрова” Роман Камка прикрашає фірмову страву ”Дрова” для банкету. Йому  допомагає заввиробництвом Тетяна Мінаєва
Шеф-кухар столичного ресторану ”Дрова” Роман Камка прикрашає фірмову страву ”Дрова” для банкету. Йому допомагає заввиробництвом Тетяна Мінаєва

У ресторанах домашньої кухні "Дрова" готують близько 40 м"ясних страв. Найдорожча з них — стейк зі свинини в гірчичному соусі — коштує 15 грн. Фірмова пропозиція закладу — крученики "Дрова" — на 5 коп. дешевша. Їх у мережі готують майже рік.

— Крученики я вважаю українською національною стравою. У давнину їх готували з салом і цибулею, ми зробили сучасний варіант, — ділиться заввиробництва й автор ідеї Тетяна Мінаєва, 31 рік. — У нас часто замовляють цю страву на весілля, випускні вечори.

На кухні столичного ресторану "Дрова" на вул. Володимирській, 42, поряд із метро Золоті ворота, 21-річний шеф-кухар Роман Камка відбиває шматочки свинини, корейки.

— На день готуємо 20–25 порцій фірмових кручеників, — каже Роман. На ньому кухарська уніформа й високий білий ковпак. Чоловік посипає м"ясо сіллю, змішаною з чорним меленим перцем, накриває плівкою і відбиває молотком. — Шматочок має вийти круглим, завтовшки 3–4 міліметри.

Для начинки Камка пасерує на олії посічені цибулю, печериці, солодкий перець. Згодом додає дрібно порізані мисливські ковбаски й посипає все грибною приправою. За хвилину відставляє з вогню й охолоджує.

— Ще для начинки треба твердий голландський сир і вершкове масло, — Роман ріже сир маленькими кубиками.

На край відбитого м"ясного кружечка шеф-кухар кладе столову ложку начинки, додає грамів 5 сиру і стільки ж вершкового масла. Загортає трубочкою, краї крученика акуратно запихає всередину. Сипле на дерев"яну дощечку трохи солі й обкачує у ній напівфабрикати.

Для начинки треба твердий голландський сир і вершкове масло

— Обсмажувати крученики сильно не треба, вони мають бути світлого апетитного кольору, — Камка добре обкачує скручені шматочки в борошні й викладає на велику пательню з розігрітою олією. За мить перевертає "поліно". Після смаження крученик залишився таким же круглим.

Із пательні крученики шеф-кухар перекладає на деко і ставить готуватися в пароконвектомат. Удома радить ставити в духовку на 20–25 хв. при температурі 150 градусів.

— У нас у конвектоматі вони готуються як на пару, — пояснює Камка. — Удома для духовки "полінця" варто полити водою з приправою. Тоді вони залишаться такими ж соковитими.

Фірмові "Дрова" вийшли світленькі й апетитні. До одного крученика Роман додав соус "Тартар", до другого — гострий кетчуп. Прикрасив страву свіжими шматочками огірка, помідора й листям салату.

— Меню в усіх ресторанах мережі "Дрова" однакове, — зазначає Тетяна Мінаєва. — Їх у Києві — десять, а наступного тижня на другому поверсі метро Шулявська відкриється одинадцятий.

По одному ресторану мережі є в Харкові та Дніпропетровську.

На Великдень у меню з"являться крашанки

Кожні три тижні в ресторанах "Дрова" з"являються нові страви. Там проходили тижні грузинської, італійської кухні. Тепер тривають пісні тижні.
— На Великдень у нас будуть паски, крашанки, — каже Тетяна Мінаєва із ресторану мережі біля Золотих воріт.
У піст Тетяна радить спробувати овочевий салат "Мрія". Листя салату Тетяна нарізає великими шматочками, додає свіжі помідори, солодкий перець соломкою і цілі маслини. Збризкує соком лимона й заправляє олією.
— Хто любить гостреньке, хай додасть часнику, — радить Мінаєва.

Зараз ви читаєте новину «Крученики "Дрова" готують із відбитої корейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути