— У мене часто замовляють коктейлі з гіркуватим присмаком. Їх роблю з чаю і грейпфруту. Напої добре втамовують спрагу. Якраз починається сезон на них, — говорить львівський бармен Ігор, 37 років.
Готуючи мохіто, він розрізає на шматки половину лайму. Кладе його у високу склянку із галузкою свіжої м'яти і ложкою тростинного цукру. Притискає зверху спеціальною ложкою, щоб із лайма вийшов сік, але вигляд трави не зіпсувався. Зверху посипає подрібненим льодом, заливає спрайтом або мінералкою. Злегка перемішує.
— Популярний напій — айс ті. Його готую із чорного охолодженого чаю, чверті апельсина і лимона, 30 грамів цукрового сиропу, стільки ж гранатового соку.
Із цитрусових також робить класичну маргариту. Для неї потрібно 50 г текіли, 30 г апельсинового лікеру та 40 г — лимонного фрешу.
— Перше, ніж подати напій, я натираю краї склянки лимоном, перевертаю її і ставлю на тарілку із сіллю. Має вийти соляна облямівка. У шейкері змішую лід і алкоголь, вливаю у склянку. Подаю без трубочки, зі свіжою малиною.
Коментарі