
— Перед великодніми святами ріжемо порося. Половину туші завжди консервуємо в банки автоклавом. Діти дуже люблять котлети, — розповідає 50-річна Валентина Діхтяр із міста Гайсин на Вінниччині. Двічі на рік робить консерви в автоклаві. Купила його два роки тому. — Їх до року можна зберігати. Банку відкриваєш — як щойно приготовані. Гості як прийдуть, завжди є, що на стіл подати. А студентам — у сумку покласти.
Котлети для автоклаву робить із манкою.
— На кілограм фаршу беру два яйця, цибулину, три столові ложки манки, — розповідає Валентина. — Солю, перчу. Ліплю котлети й обсмажую на рафінованій олії. Тоді мають тільки смак м'яса, а не олії. У півлітрову баночку накладаю до п'яти штук. Їх не трамбую, щоб тримали форму. У кожну доливаю три столові ложки кип'яченої води та дві — свинячого жиру. Банки обов'язково треба простерилізувати. Закатані тримаю в автоклаві 20 хвилин при 120 градусах.
В автоклаві готує й голубці. На кілограм рису бере три капустини.
— Заправляю зажаркою із цибулі й моркви. Змішую з 300 грамами фаршу. Додаю солі й спеції. Загортаю голубці й накладаю в літрові банки, щоб до верху лишався палець. Кожен шар заливаю заправкою із смаженої цибулі, моркви й томату. Заливаю кожен шар ще гарячим. Автоклавую 20 хвилин при 120 градусах.
Віталій Приймак кілька років продає автоклави. Пропонує їх із чорного металу та нержавійки. Перші — дешеві. Розраховані на сім, 14, 21 літрову банку.
— Розпродуємо складські запаси по старій ціні. Через зміну курсу валют ціни на автоклави зростуть на 20–25 відсотків, — розповідає Віталій. — Метал дорожчає. Популярні автоклави середнього розміру на 14 банок. Вміститься 24 півлітрові баночки. Кожен автоклав проходить перевірку під тиском. З автоклавом економиться час. Те, що готують у каструлях п'ять-шість годин, в автоклаві — годину.
Автоклави з харчової нержавійки можуть працювати понад 50 років.
— Вони оснащені всіма необхідними пристроями. Є термометр та манометр для контролю тиску. Якщо перевищити норму, захисний клапан випустить повітря. До всіх приладів додаємо інструкцію і книгу рецептів. Доставка в усі куточки України.
Детальніше за тел.: 0(97) 870 04 30, 0(66) 390 59 53, autoclav.com.ua
Коментарі
1