понеділок, 09 грудня 2019 05:45

Італійський салат посипають горіхами

— Люблю баклажани в будь-якій страві, — говорить 32-річна Тетяна Татаренко з Одеси. — Якщо свіжих немає, готую з морожених. Улюблений рецепт — італійський салат.

Баклажан ріже тонкими кружальцями. Солить, приправляє прованськими травами й гранульованим часником. Лишає на 15 хв. настоятися. Обвалює в борошні, з обох боків обсмажує на оливковій олії до скоринки. Викладає на паперовий рушник, аби стік жир.

— Пучок салату Айсберг рву на шматочки, — продовжує. — Викладаю на тарілку. 8–10 помідорів чері ріжу на четвертинки. Висипаю поверх листя. 70 грамів моцарели дрібню невеликими шматочками. Додаю сир і обсмажені баклажани до решти.

Заправку готує з помідора й бальзамічного оцту.

— Беру середній помідор. Занурюю в окріп, знімаю шкірку. Тру м'якуш. Додаю чайну ложку бальзамічного оцту, столову ложку оливкової олії та сіль. Заправляю салат.

Зверху посипає жменею підсмажених кедрових горішків й 20 г тертого пармезану.

Зараз ви читаєте новину «Італійський салат посипають горіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути