— Люблю баклажани в будь-якій страві, — говорить 32-річна Тетяна Татаренко з Одеси. — Якщо свіжих немає, готую з морожених. Улюблений рецепт — італійський салат.
Баклажан ріже тонкими кружальцями. Солить, приправляє прованськими травами й гранульованим часником. Лишає на 15 хв. настоятися. Обвалює в борошні, з обох боків обсмажує на оливковій олії до скоринки. Викладає на паперовий рушник, аби стік жир.
— Пучок салату Айсберг рву на шматочки, — продовжує. — Викладаю на тарілку. 8–10 помідорів чері ріжу на четвертинки. Висипаю поверх листя. 70 грамів моцарели дрібню невеликими шматочками. Додаю сир і обсмажені баклажани до решти.
Заправку готує з помідора й бальзамічного оцту.
— Беру середній помідор. Занурюю в окріп, знімаю шкірку. Тру м'якуш. Додаю чайну ложку бальзамічного оцту, столову ложку оливкової олії та сіль. Заправляю салат.
Зверху посипає жменею підсмажених кедрових горішків й 20 г тертого пармезану.
Коментарі