понеділок, 28 вересня 2020 07:50

Індичий рулет запікають із салом

Автор: EDIMDOMA.RU
  Рулет з індички начиняють сирокопченою шинкою і тертим сиром. Запікають 50 хвилин при 180 градусах
Рулет з індички начиняють сирокопченою шинкою і тертим сиром. Запікають 50 хвилин при 180 градусах

— Я не професійний кухар, але вмію ­готувати ­полпеттоне. З італійської це перекладається як "величезна котлета", — розповідає Олеся ­Томич, 38 років, із села Денисівка Оржицького району Полтавської області. — Коли від колеги почула про цю страву, то взяла її на сміх. Нащо щось вигадувати, як можна просто м'ясо запекти. Потім довелося перепросити її, коли вперше попробувала цей рулет.

Замочую у 150 мілілітрах молока 100 грамів черствого білого хліба. Змішую 200 грамів нарізаної кубиками вареної ковбаси без сала, 500 грамів індичого фаршу та 200 грамів свинячого. Віджимаю хліб від молока і додаю до фаршу разом із яйцем. Натираю на дрібній тертці 50 грамів твердого сиру. Солю і перчу за смаком. Перемішую до однорідності й викладаю суміш на пергамент у формі прямокутника. Приминаю руками, щоб зробити однакову товщину. Якщо буде десь товстіший, погано скрутиться у рулет.

Ріжу тонкими шматками 100 грамів сирокопченої шинки і викладаю на фарш. Натираю 100 грамів твердого сиру й посипаю ним, відступивши від країв по сантиметру. Згортання рулету — справжня наука. Краще перші рази повчитися з тістом, а тоді перейти на фарш. Хоч індиче м'ясо сухе і мало б триматися, але є і свинина з жирком. А якщо обійтися без неї, страва вийде прісною. Тому треба добре скріплювати рулет. Акуратно, але щільно згортаю його, допомагаючи папером. Добре зліплюю краї і зверху викладаю 50 грамів тонко порізаного копченого сала. Воно огорне полпеттоне, як шуба. У духовці ще підсохне і хрустітиме. Щільно загортаю рулет у папір і закручую краї, як у цукерки. Кладу на деко і запікаю 50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Тоді знімаю папір і печу ще 10 хвилин. Так утвориться хрустка скоринка, а всередині буде соковите м'ясо. Рулет охолоджую 15 хвилин і нарізаю. Якщо зробити це одразу — покришиться.

— Великі рулети підходять більше для зустрічі гостей. Із ними багато мороки. Я роблю дрібні, але вдвічі швидше. Начиняю їх шпинатом, горіхами та сиром, — розповідає киянка Валентина Захарчук, 40 років. — Рулети з індички смачні як гарячі, так і холодні.

Ріжу кубиками 150 грамів твердого сиру. Подрібнюю у блендері разом із 50 грамами волоських горіхів і пучком шпинату чи базиліку. Нарізаю 500 грамів індичого філе скибками. Накриваю харчовою плівкою і відбиваю з двох сторін. Викладаю по одній столовій ложці сирної маси на кожну відбивну. Її згортаю у рулети і замотую кожен у фольгу. Кладу на деко і запікаю за температури 200 градусів 30 хвилин. Подаю на стіл з будь-якими печеними овочами.

Зараз ви читаєте новину «Індичий рулет запікають із салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути