понеділок, 20 серпня 2018 05:20

Фрукти для сидру подрібнюють у блендері

— У тещі рясно родять яблуні, — каже 47-річний Богдан ­Мацейко з Бродів Львівської області. — Щоб не пропадали, готую з них сидр у домашніх умовах. Напій має красивий медовий колір і приємний смак. Легко п'ється, після нього не буває похмілля.

Бере 10 кг яблук. Кожне протирає салфеткою. Не миє, щоб не нашкодити дріжджам, які є на шкірці. Без них не буде бродіння. Складає фрукти в теп­лому місці й залишає на три дні.

— Ідеальна комбінація — це одна третина кислих яблук і дві третини солодких. Очищаю їх від листя й хвостиків, а шкірку й кісточки залишаю. Подрібнюю у блендері чи м'ясо­рубці до однорідного пюре.

Гарячою водою промиває ємність і витирає насухо. Вкладає перемелені яблука так, щоб третина залишилася пустою.

— Додаю цукор із розрахунку 120–150 грамів на кілограм фруктів. Добре перемішую. Закриваю і залишаю банку в темному теплому місці на чотири дні. Щодня перемішую. Коли з'явилася піна й запахло бродінням, починаю наступний етап, — продовжує чоловік.

Вичавлює сік і переливає в іншу посудину. Кріпить водяний затвор.

— Головне дотриматися послідовності. Слід поставити яблучний сидр у темне місце й витримати його півтора-два місяці за температури від 18 до 27 градусів. Коли появиться осад, бродіння закінчиться, напій посвітлішає — час фільтрувати сидр. Через трубочку зливаю рідину та проціджую через складену вчетверо марлю.

Розливає по пляшках і щільно закриває.

— Ставлю напій у прохолодне місце на три місяці, щоб дозрівав. Після цього він готовий до вживання, — говорить Богдан Мацейко.

Зараз ви читаєте новину «Фрукти для сидру подрібнюють у блендері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути