Вікторія Цимбалюк, 18 років, із Вінниці, готує вдома морозиво. На одну порцію бере 0,5 л домашньої жирної сметани, склянку цукру, 60 г желатину, 400 мл води, пачку ванільного цукру і фрукти.
— Можна брати будь-які фрукти, однак банани потемніють, а вишні нададуть морозиву рожевого кольору, — уточнює дівчина.
Цимбалюк починає збивати сметану. Спочатку це робить без цукру:
— Цукор розтає, і сметана тоді погано збивається. Краще додавати його поступово.
Воду кип"ятить, розчиняє у ній желатин, вистуджує і вливає у сметану. Продовжує збивати. По тому ріже фрукти, викладає у ємність, заливає сметаною і ставить у морозильну камеру.
— Морозиво можна подавати на стіл у цій самій посудині, а можна викласти на пласку тарілку. Для цього ємність на кілька хвилин треба опустити у гарячу воду. Різнокольорові фрукти у білій сметані мають гарний та апетитний вигляд.
Коментарі