понеділок, 22 червня 2009 18:22

Домашнє морозиво збивають із жирної сметани

Вікторія Цимбалюк, 18 років, із Вінниці, готує вдома морозиво. На одну порцію бере 0,5 л домашньої жирної сметани, склянку цукру, 60 г желатину, 400 мл води, пачку ванільного цукру і фрукти.

— Можна брати будь-які фрукти, однак банани потемніють, а вишні нададуть морозиву рожевого кольору, — уточнює дівчина.

Цимбалюк починає збивати сметану. Спочатку це робить без цукру:

— Цукор розтає, і сметана тоді погано збивається. Краще додавати його поступово.

Воду кип"ятить, розчиняє у ній желатин, вистуджує і вливає у сметану. Продовжує збивати. По тому ріже фрукти, викладає у ємність, заливає сметаною і ставить у морозильну камеру.

— Морозиво можна подавати на стіл у цій самій посудині, а можна викласти на пласку тарілку. Для цього ємність на кілька хвилин треба опустити у гарячу воду. Різнокольорові фрукти у білій сметані мають гарний та апетитний вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво збивають із жирної сметани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути