понеділок, 13 жовтня 2008 16:41

До індички наливають кубинського рому

Автор: фото: Володимир ГОВОРУХА
  Кухар Сіро з ресторану-пабу ”Куба” розрізає й поливає соусом фірмову ”Індичку з розмором”. Усередині птиці рис і квасоля зі спеціями
Кухар Сіро з ресторану-пабу ”Куба” розрізає й поливає соусом фірмову ”Індичку з розмором”. Усередині птиці рис і квасоля зі спеціями

Справжній чорний кубинський ром у столиці наливають у ресторані-пабі "Куба", що на вул. Сабурова. За словами бармена Дмитра Чехоєва, 22 роки, відвідувачі полюбляють пити його нерозбавленим або в коктейлях.

— Найпопулярніший коктейль "Куба лібре", — пояснює Дмитро. — Це поєднання рому, кока-коли, четвертинки лайма та льоду. Часто замовляють алкогольний "Мохіто".

До коктейлів пропонують тарталетки з морепродуктами та запечену індичку. Кухар, що її готує, — кубинець. Проте 14 років живе в Україні.

— Страва називається "Індичка з розмором", тобто фарширована рисом та квасолею, — каже кухар Сіро, 45 років. — Індичку запікаємо окремо 3 години. Для фарширування спочатку відварюємо квасолю, щоб була м"яка. Потім додаємо рис. Тушкуємо до готовності.

До коктейлів пропонують тарталетки з морепродуктами

Готову птицю фарширують рисом і квасолею, прикрашають скибочками апельсина, кружальцями помідорів і зеленню. Кладуть на велику тацю з листками салату. Решту рису з квасолею викладають поряд.

Індичку ріжуть тонкими довгими шматками, починаючи з грудинки. Поливають соусом — сумішшю лимонного соку та білого вина.

— Я думала, то гречка, — ділиться враженням відвідувачка Вікторія, 24 роки. — Воно ж темненьке, а виявилося, рис і квасоля. Дуже смачно. Попрошу ще порцію.

Зараз ви читаєте новину «До індички наливають кубинського рому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути