Справжній чорний кубинський ром у столиці наливають у ресторані-пабі "Куба", що на вул. Сабурова. За словами бармена Дмитра Чехоєва, 22 роки, відвідувачі полюбляють пити його нерозбавленим або в коктейлях.
— Найпопулярніший коктейль "Куба лібре", — пояснює Дмитро. — Це поєднання рому, кока-коли, четвертинки лайма та льоду. Часто замовляють алкогольний "Мохіто".
До коктейлів пропонують тарталетки з морепродуктами та запечену індичку. Кухар, що її готує, — кубинець. Проте 14 років живе в Україні.
— Страва називається "Індичка з розмором", тобто фарширована рисом та квасолею, — каже кухар Сіро, 45 років. — Індичку запікаємо окремо 3 години. Для фарширування спочатку відварюємо квасолю, щоб була м"яка. Потім додаємо рис. Тушкуємо до готовності.
До коктейлів пропонують тарталетки з морепродуктами
Готову птицю фарширують рисом і квасолею, прикрашають скибочками апельсина, кружальцями помідорів і зеленню. Кладуть на велику тацю з листками салату. Решту рису з квасолею викладають поряд.
Індичку ріжуть тонкими довгими шматками, починаючи з грудинки. Поливають соусом — сумішшю лимонного соку та білого вина.
— Я думала, то гречка, — ділиться враженням відвідувачка Вікторія, 24 роки. — Воно ж темненьке, а виявилося, рис і квасоля. Дуже смачно. Попрошу ще порцію.
Коментарі