В Іспанії паелья — дуже популярна страва. Її готують на всі свята. Класичну паелью тушкують на відкритому вогні. Але можна приготувати і вдома на сковорідці. Вона буде готова за 40 хв.
На розігрітій пательні обсмажують до коричневого кольору кубики курячого філе у ложці оливкової олії. Додають дрібно нарізані цибулю, перець, розчавлений часник, паприку, 400 г рису з короткими зернами, три великі помідори без шкірки та шафран. Вливають бульйон, доводять до кипіння і тушкують, не прикриваючи кришкою, до готовності рису. Додають свіжий горох, мідії та креветки. Накривають кришкою — доки приготуються морепродукти. Прикрашають лимоном і петрушкою. Рецепт паельї не жорсткий. Кожна господиня може додати у страву інші складники.
У київському ресторані "Семз Стейк Хаус" на вул. Жилянській відвідувачам пропонують паелью на грилі.
— Хвилин за 15–20 паелья буде готова, — каже офіціантка ресторану Ірина Ігрунова, 22 роки.
Паелью у "Семз Стейк Хаус" роблять із креветок, морських гребінців, кальмарів та білої морської риби групер.
— Усе маринуємо в білому вині й готуємо на грилі, — додає Ірина. — Подаємо паелью з рисом.
350 г страви у ресторані коштує 129 грн.
Коментарі