— Тайська локшина — як візитна картка цієї країни. Там її готують із різними добавками. Смажать 5 хвилин. Щоб страва вийшла ситна й не суха, до локшини додаю курячу грудку й овочі, — каже 23-річний Андрій Драчун, кухар столичного ресторану "Tайгер Білс". — Родзинкою страви є китайські деревні гриби. Їх можна купити в супермаркеті у відділенні суші або в азійських магазинах.
Заливає водою 15 г сушених грибів так, щоб вона покрила їх на два пальці. Залишає на годину.
— Вода обов'язково має бути холодна, інакше в грибах залишаться жорсткі прожилки. Як набухнуть, промийте їх. Варіть у підсоленій воді 10 хвилин.
Ставить на вогонь глибоку сковороду. У тайській кухні вона називається вок. Наливає 2 ст. л. олії. Коли почне шкварчати, розбиває яйце й перемішує. Одразу кладе 100 г соєвої локшини. Миє та ріже смужками 50 г пекінської капусти, 20 г помідорів, 20 г моркви, по 15 г цибулі й селери. Перемішує і смажить 5 хв.
Кидає третину чайної ложки солі та чорного меленого перцю. Наливає 5 мл соєвого соусу з імбирним присмаком. Пропускає через прес один зубчик часнику. Додає варені деревні гриби та 10 г порізаної зеленої цибулі. Перемішує і розкладає локшину в тарілки.
— Їдять локшину китайськими паличками. Але оскільки там багато дрібно порізаних овочів, зручніше — виделкою. Після приготування страву одразу подають до столу. На смак солодкувата. Має цікавий вигляд. Яскраві овочі лежать між прозорою локшиною. Вона дуже тонка, із нейтральним смаком. Її ні з чим не можна порівняти. Така локшина відтіняє смак курки й соусу.
Коментарі