вівторок, 05 січня 2010 18:41

Будинки випекли із 60 кілограмів печива

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Подруги Настя (зліва) і Тетяна зайшли у донецький готель ”Донбас Палас” подивитися на будиночки, спечені з пряників
Подруги Настя (зліва) і Тетяна зайшли у донецький готель ”Донбас Палас” подивитися на будиночки, спечені з пряників

У холі донецького готелю "Донбас Палас" поставили пряникове село. Дев"ять кондитерів працювали над ним тиждень. Стіни будинків випекли із 60 кг імбирного печива. Дахи зробили з карамелі та грильяжу, двері — з ірису. Із мармеладу виклали лід на дахах.

— Тут все їстівне. Гості постійно під"їдають будинки, доводиться їх добудовувати. Найбільше люблять доріжки з цукерок і шматочки снігу з кокосової стружки та крему, — говорить головний шеф-кухар ресторанів "Донбас Палас" 37-рiчний Майк Кайлі. Італієць працює в Україні 10 років. — Торік ми робили ковзанку з цукру та желе, наступного плануємо стадіон "Донбас Арена".

Меню оновлюють щотижня.

— Не змінюємо хіба страв, які часто замовляють. Наприклад, мармурова телятина давно в меню. Її готуємо на вулканічному камінні, розжареному до 300 градусів. Кладемо на них м"ясо в напівготовому станi, клієнт досмажує сам. Смак виходить із димком. Телятину купуємо в Австралії. Теля має бути молочним.

250-грамова порція коштує 350 грн. До м"яса подаються винний, томатний,  гірчичний соуси. Усі авторські. Гарнір — картопля, запечена з розмарином.

Телятину купуємо в Австралії

— Найпопулярнішим рестораном у готелі є "Італійська тераса". Його намагаюся українізувати. Наприклад, спагеті карбонара роблю з вершками. Італійці так не їдять. Помітив, що смаки українців змінюються у бік здорової їжі. Замість свинини частіше замовляють морепродукти. Устриці нам постачають двічі на тиждень із Франції, омари — живими з Канади.

До Нового року в готель замовили додатково 70 пляшок шампанського "Дон Періньон".

— Воно елітне, але порівняно недороге. Ціна залежить від витримки.  Найдорожче — "Петрюс". Пляшка коштує 15 тисяч євро. Його мало беруть. Як і "Кристал" за 10 тисяч гривень. Найчастіше замовляють вина з провінції Тоскана.

Зараз ви читаєте новину «Будинки випекли із 60 кілограмів печива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути