Ексклюзиви
Четвер, 02 грудня 2021 00:15

Яблука квасяться півтора місяця

Автор: ФОТО НАДАЛА МАРИНА ГАРМАШ
  Для квашення беруть яблука однакового розміру. Найкраще підходять пізні сорти Аніс, Пепін, Антонівка або Голден делішес
Для квашення беруть яблука однакового розміру. Найкраще підходять пізні сорти Аніс, Пепін, Антонівка або Голден делішес

— Мочені або квашені яблука — особливо корисні взимку, бо зберігають багато вітамінів. Наші предки робили таку заготовку в дубових бочках. Додавали трави, калину, горобину, журавлину й капусту. Я пропоную приготувати такі в бутлях, — каже 39-річна Марина Гармаш із селища Преображенка Пологівського району Запорізької області.

— 5–6 кілограмів яблук пізніх сортів Аніс, Пепін, Антонівка або Голден делішес мию. Розкладаю у три чисті 3-літрові бутлі. Для маринаду в 5 літрах холодної води розчиняю склянку цукру, дві-три столові ложки меду та одну — солі. Заливаю по вінця в бутлі, трохи прикриваю кришками. Маринад, що залишився, ставлю в холодильник. Його можна долити, коли яблука вберуть рідину.

Бутлі залишаю на п'ять діб при кімнатній температурі. Вже на другий день розпочнеться бродіння, маринад стане мутний. Потім ставлю посудини в підвал, щільно закривши кришками. Через півтора місяця насолоджуюся квашеними яблуками.

Зараз ви читаєте новину «Яблука квасяться півтора місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі