— Гарячий яблучний сидр — дуже популярний напій в Європі, — каже Людмила Марцинковська, 35 років, із Києва. — Його люблять у холодну пору року. Готувати сидр зі спеціями просто, за технологією він подібний до глітвейну. Тільки замість вина беруть щось міцніше — коньяк чи горілку.
Половину апельсина ріже напівкільцями. В половинку яблука втикає бруньки гвоздики. Кладе в каструлю, заливає яблучним соком. Туди ж кидає паличку кориці, півчайної ложки меленого ямайського перцю та дрібку мускатного горіха.
— Можна додати дві столові ложки цукру, якщо сік кислий. Потім доводжу до кипіння. Зменшую вогонь і варю 10 хвилин. Проціджую, яблуко, апельсин і спеції викидаю. Наливаю півсклянки горілки чи коньяку. Перемішую й одразу подаю. П'ють цей сидр гарячим або теплим.
Коментарі