— Медовуху називаю рідким медом. Готую її, як збирається за столом уся родина. Добре лягає на душу і молодому, і старому, — розповідає тернополянин Федір Трохимчук, 58 років, — Люблю з кислинкою, а не пряну. Тому замість спецій додаю яблучний сік.
Змішує 1,5 л меду з 4,5 л теплої води. Варить на середньому вогні до закипання. Тоді його зменшує й варить, доки піна не зникне. Весь цей час її знімає. Охолоджує до 30 градусів і змішує з 1,5 л яблучного соку. Перемішує та відміряє склянку. В ній розводить 1 ч. л. сухих дріжджів. Залишає на 20 хв. Тим часом переливає медову суміш у стерилізовані банки для бродіння. Змішує дріжджі з розчином та залишає медовуху бродити при кімнатній температурі. Для цього на банку надягає гумову рукавицю. Через місяць фільтрує крізь кілька шарів марлі.
— Розливаю мед і закриваю кришкою. Ставлю в темне місце при кімнатній температурі на три тижні насичуватися газами.
Коментарі