четвер, 02 грудня 2010 14:44

"Ніколи не сідаю біля водія та біля вікна"

 

2 травня 2007 року о 22.15 зійшов із рейок пасажирський поїзд №168 "Столичний експрес". Він їхав із Дніпропетровська в Київ. Локомотив, порожній вантажний вагон для перевезення автомобілів та три пасажирські вагони перекинулися. Сталося це біля залізничної станції "Росава" Кагарлицького району на Київщині.

У першому вагоні їхав 32-річний Андрій Сімаков, який живе в місті Жовті Води Дніпропетровської області. Зараз він працює комп'ютерним графіком у столиці.

- Їхав, на щастя, спиною вперед, ряд наших сидінь був першим, на початку вагону. Біля вікна - молода жінка, я поруч. Почалася тряска, що буває при проїзді стрілок та переїздів. Потім вагон почав нахилятися, посипались сумки. Під час різкого гальмуванні я втиснувся повністю в спинку сидіння. Вагон плавно завалився на бік, під ногами опинились вікна. А біля моєї сусідки тріснуло вікно у вагоні. Все тривало не більше 10 секунд. Хтось гукнув: "Давайте не будемо смикатися, бо невідомо, де вагон і чи будемо ще падати!" Горіло аварійне світло, у вагоні не було темно, всі почали оглядатися, навіть злякатись не встигли. За 5 хвилин паніка зникла. Всі дістали телефони, фотоапарати. Почали сміятися і фотографувати, відчуття тривоги не було. Постраждала тільки провідниця, у неї був забій, хоч і не сильний. Усі допомагали одне одному вилізти з вагона.

Раз у квартал на цьому ж потязі їжджу додому. Білети тепер беру, щоб сидіти спиною. Хоча після аварії "Невського експресу" в Росії вже не знаю, чи можна довіряти сидінням і чи міцно вони прикручені.

У серпні цього року їхав порожньою маршруткою №455. Водія хтось підрізав у районі парку Нивки. Жінка, яка сиділа на задньому сидінні, від різкого гальмування долетіла майже до водія. Сильно забилася.

Тепер у мене така ідеологія - ніяким бабулькам місцем не поступаюся. Не тому, що ноги болять, а через безпеку. Ніколи не сідаю біля водія та біля вікна. Намагаюся ближче до проходу. Весь час тримаюся та стежу за тим, що відбувається на дорозі і з водієм. Мрійливо дивитись у вікно - не варто.

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи не сідаю біля водія та біля вікна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути