середа, 26 квітня 2017 17:57

Українські вузи відмовляться від паперових документів

Українські вузи відмовляться від паперових документів
З 1 липня у Міносвіти впровадять систему електронного документообігу. Фото: Blossom.kiev.ua

Міносвіти готує проект щодо впровадження електронної системи фінансової звітності у вузах. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба.

"Проект фінансова електронна звітність перебуває на стадії розробки. Коли його впровадять, сказати поки що складно. Але принципово, щоб усі фінансові операції і звіт про них публікували в електронному вигляді та в електронному вигляді безпосередньо надсилали в Міністерство освіти. Таким чином усунуть будь-яку можливість подальшого внесення змін у такі фінансові операції", - каже заступник міністра.

Систему е-звітування впровадять у 5-8 вищих навчальних закладах. Їх оберуть представники Міністерства освіти та американські фахівці з ради з міжнародної освіти.

Впровадження системи проходитиме за фінансової підтримки агентства США. Це відбуватиметься у рамках проекту "Альянс сприяння прозорому управлінню освітою в Україні з міжнародного розвитку USAID". Технічним партнером є Microsoft Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія оголосила для українців гранти на навчання

Крім того, з 1 липня у Міносвіти впровадять систему електронного документообігу, повідомив Роман Греба. Це одна з умов підписаного меморандуму про співробітництво між американською радою з міжнародної освіти та Міносвіти.

За основу візьмуть систему електронного документообігу Адміністрації президента. Її безкоштовно передадуть і перероблять під потреби Міносвіти.

"Вважаю, що це буде одна з найефективніших систем електронного документообігу, яка існує не тільки в Україні. У подальшому її експортують до інших країн",- каже представник міністерства.

Нову спеціальну дисципліну "Системи штучного інтелекту" введуть з вересня для студентів "Львівської політехніки". Її викладатимуть англійською та українською мовами. 100 студентів вчитимуть комп'ютер думати за принципом людського мозку. Навчальний план розробила група із 40 експертів. До неї увійшли фахівці львівських ІТ-компаній та викладачі "Львівської політехніки".

Зараз ви читаєте новину «Українські вузи відмовляться від паперових документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі