вівторок, 11 квітня 2017 15:36

Освіта по-новому: діти оцінять роботу вчителів

Освіта по-новому:  діти оцінять роботу вчителів
Діти оцінять роботу вчителів на відкритих уроках. Фото: EdCamp

29-30 квітня у Харкові відбудеться (не)конференція EdCamp Ukraine. Про це повідомляють на сайті організації.

У рамках заходу вчителі проведуть чотири відкриті уроки. Кожне заняття завершуватиметься обговоренням роботи вчителя. За роботою педагогів на відкритих уроках спостерігатимуть учні, фасилітатори, експерти в освіті та сучасних методах навчання.

"Те, що зараз у школах називається відкритим уроком, на жаль, більше схоже на показовий виступ. На (не)конференції педагог буде працювати з незнайомою учнівською аудиторією. Ці діти вперше побачать конкретного педагога, вони незалежні й будуть щирі у своїх оцінках. Готовність почути правду від дітей про свої педагогічні здібності вимагає сміливості та вільного від забобонів мислення", - каже керівниця проекту Action Learning, спеціалістка з андрагогіки Лейла Алієва.

Педагогів обирали серед 64-х, які подали заявки. Уроки будуть різноспрямованими, з різних предметів — природничих та гуманітарних. Один із них відвідає міністер освіти і науки Лілія Гриневич.

Ідея по-справжньому відкритих уроків повинна допомогти українському вчительству в саморозвитку, кажуть організатори.

"У нас часто двоє вчителів математики в одній школі зустрічаються тільки за чаєм в учительській. Хоча увага до роботи одне одного буде корисна. Наприклад, викладачам та викладачкам фізики та біології, англійської та української літератури. Ми хочемо створити атмосферу довіри на відкритих уроках, яку запозичить учительство різних регіонів країни", - розповідає радник міністра освіти і науки України, голова оргкомітету (не)конференції EdCamp Ukraine-2017 Олександр Елькін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 8 недоліків системи освіти

Ініціатива EdCamp з'явилася 2010-го в США. Американські вчителі вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. Із тих пір рух EdCamp пошився у 28 країнах. Однією з перших країн, яка приєдналася до американської ініціативи, стала Україна. Національна (не)конференція EdCamp проводиться вже втретє. Протягом двох років у регіонах відбулося 35 подій для місцевих громад. Участь у заходах узяли 10 тис українських педагогів.

Зараз ви читаєте новину «Освіта по-новому: діти оцінять роботу вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути