вівторок, 28 березня 2017 19:35

Назвали 8 недоліків системи освіти

Назвали 8 недоліків системи освіти
ОЕСР назвала 8 недоліків освітньої системи України. Фото: magdrda.

Освітня система України має 8 значних недоліків. Такі результати дослідження фахівців Організації економічного співробітництва і розвитку. Про це повідомляють у Міносвіти.

У сфері дошкільної освіти основний недолік - черги в дитячі садки. Нерівний доступ до освіти, репетиторство, непрозора закупівля підручників та неналежне використання батьківських внесків - проблеми середньої освіти. У вищій освіті найбільші прогалини - це корупція, неналежне визнання навчальних досягнень студентів і академічна недоброчесність.

"Більшість цих недоліків ґрунтуються на недосконалості, зарегульованості українського законодавства та деяких нормативних актів уряду. Черги у дитсадки або репетиторство – це феномени, які потребують втручання органів влади. У своєму звіті ми не критикуємо, а вказуємо на проблеми та чинники, що їх викликають. Ми прагнемо, щоб Міністерству освіти та місцевим органам було легше їх вирішити", – каже директор департаменту освіти і навичок ОЕСР Андреас Шляйхер.

Матеріали для моніторингу збирали у жовтні-листопаді 2015-го. Торік експерти консультували українських освітян щодо можливих шляхів вирішення цих недоліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розставити речі в кімнаті, щоб дитина стала успішнішою в навчанні

Міністерство освіти вже ліквідовує деякі з названих недоліків. Черги у дитсадочки зникнуть за три роки, каже міністр освіти Лілія Гриневич. Зараз у черзі до садочків понад 78 тис. дітей. За минулий рік створили 26,5 тис. місць у дошкільних навчальних закладах.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 8 недоліків системи освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути