неділя, 26 березня 2017 16:58

Як розставити речі в кімнаті, щоб дитина стала успішнішою в навчанні

Як розставити речі в кімнаті, щоб дитина стала успішнішою в навчанні
Який інтер'єр y кімнаті заважає вчитися? Фото: Посиделки

Виконання домашнього завдання часто закінчується нервами і для батьків, і для дитини. Вона сідає за уроки, але швидко відволікається, помиляється і починає нервувати, що нічого не виходить. Нерідко причиною розсіювання уваги, може бути неправильно організований простір дитячої кімнати.

"Зазвичай батьки намагаються вмістити y дитячу кімнату все, що завгодно. Мають хороші наміри, але в результаті кімната відволікає дітей при підготовці шкільних домашніх завдань", - каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Молодших дітей відволікають яскраві предмети інтер'єру — шпалери із героями улюбленого мультфільму, ліжко як y принцеси, зірки на стелі, будиночок для ляльки чи іграшкова залізниця – це типова дитяча кімната.

"Така кімната підійде для гри, але не для навчання. Дитина постійно відволікатиметься і проситиметься трохи пограти. Крім того, багато яскравих деталей може пере збуджувати дитину",- розповідає психолог.

Вона радить очистити дитячу кімнату від таких речей, коли діти йдуть до першого класу.

Забравши з дитячої кімнати іграшки, її не варто перенасичувати навчальними матеріалами.

"У дітей, які ходять до середньої школи, багато навчальних предметів. Аби все краще запам'яталося їхня кімната може перетворити y кімнату візуалізацію. На стінах висить карта світу, над столом - англійська граматика, на дверях – формули з хімії, a над ліжком – розклад уроків. Це ускладнює сприйняття інформації. Надлишок інформації часто може викликати обернену реакцію – замість засвоєння – відторгнення", - розповідає спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як організувати побут школяра, щоб він хотів робити уроки

Найбільш непотрібна річ y дитячій кімнаті – телевізор, особливо, якщо він увімкнений.

"Відволікають від уроків і гаджети. Не варто, щоб пристрої лежали на дитячому столі під час виконання домашніх завдань. Часто діти відволікаються саме на них – швидко відповісти другові, трохи відпочити чи просто заглянути y телефон. Але зазвичай гаджети поглинають усю увагу. Тому прикладам, рівнянням та вправам конкурувати з цими пожирачами часу не можливо. Краще усі електронні пристрої залишати в іншій кімнаті. Так школяр швидше закінчить усю роботу, a тоді можна і цяцякою пограти", - каже фахівець.

Учням варто якнайменше допомагати із домашніми завданнями, переконані педагоги. Надмірна увага батьків може призвести до безвідповідальності дітей.

Зараз ви читаєте новину «Як розставити речі в кімнаті, щоб дитина стала успішнішою в навчанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути