вівторок, 28 лютого 2017 14:33

Як організувати побут школяра, щоб він хотів робити уроки

Як організувати побут школяра, щоб він хотів робити уроки
Фото: komarik.co

Не секрет, що далеко не всі діти люблять виконувати домашнє завдання. Часто справа не у тому, що вони дуже великі. Іноді y цьому є провина батьків чи відсутність сприятливої атмосфери для виконання уроків, кажуть фахівці.

"З першого класу треба організувати для дитини вдома робоче місце. У неї має бути стіл, зручний стілець, настільна лампа, полиця для зошитів і книжок. Це формуватиме робочий настрій і бажання виконувати уроки. Молодшим дітям подобається, коли на столі багато різноманітного канцелярського приладдя, різнокольорові ручки, гумки, маркери, скріпки", – розповідає Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Фахівець радить не примушувати дитину виконувати завдання одразу після школи. Учням молодших класів корисно поспати після 14:00. Старшим – провести час на подвір'ї. Лише після відпочинку варто розпочинати робити уроки. "Якщо дитина недостатньо активна, то краще розпочати роботу з легших завдань. Якщо дитина швидко стомлюється - розпочніть зі складних і поступово переходьте до легких. Намагайтеся зробити між завданнями невеличкі перерви по п'ять-десять хвилин", - радить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці розповіли, чому не можна надміру допомагати дітям з уроками

Важливо, щоб спочатку школяр виконував завдання на чернетці. Коли їх перевірять батьки – дитина пише y зошит.

"З кожним роком учень має робити менше уроків на чернетці і більше в зошиті. Після сьомого класу дитина повинна робити завдання зразу на чистовик, а чернетку використовувати лише для обчислень у стовпчик чи якихось записів, – каже Gazeta.ua няня Оксана Маркевич. – Перевіряти всі домашні завдання варто до шостого класу. Далі це можна робити вибірково – лише деякі предмети. Успішність виконання домашніх завдань залежить і від батьків. Вони мають створити умови. Коли дитина вчиться, найкраще також зайнятися чимось рутинним - заповнити комунальні платіжки, попрати або попрасувати одяг. Якщо ж батьки дивляться цікавий фільм разом, то дитина прагнутиме абияк зробити уроки й приєднатись до них".

Спеціалісти кажуть, що найкраща успішність у тих дітей, хто має графік дня й відвідує спортивні секції. Вони вміють правильно розподіляти час.

Діти не люблять робити уроки. Часом вони вдома виконують більше завдань, ніж y класі, кажуть вчителі.

Зараз ви читаєте новину «Як організувати побут школяра, щоб він хотів робити уроки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути