пʼятниця, 21 квітня 2017 07:25

Українських студентів вчитимуть "штучного інтелекту"

Українських студентів вчитимуть "штучного інтелекту"

З нового навчального року для студентів "Львівської політехніки" введуть спеціальну навчальну програму, яка навчатиме працювати зі штучним інтелектом.

На дисципліні "Системи штучного інтелекту" 100 студентів вчитимуть комп'ютер думати за принципом людського мозку: мислити, розпізнавати та самонавчатись, передає espreso.

"Зараз є великий попит на знавців штучного інтелекту, це буде найбільш потрібний напрямок протягом найближчих років. За 4 роки "Львівська політехніка" випустить перших випускників цієї програми, які відразу почнуть працювати в галузі. Таким чином ми наблизимо Україну до світових лідерів", - розповів керівник освітнього напрямку ІТ Кластеру Зеновій Верес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили тестову версію соцмережі з віртуальною реальністю

Навчальний план розробила робоча група з 40 осіб, до якої увійшли експерти львівських ІТ компаній та викладачі "Львівської політехніки". Програма буде комбінованою: традиційна академічна робота поєднуватиметься з інтерактивною практикою. Зокрема, студенти переглядатимуть лекції провідних науковців та професорів іноземних університетів. Предмети викладатимуть українською та англійською мовами.

Раніше команда українських студентів університету "Києво-Могилянська академія" стала лідером у змаганні юристів у Європейському суді з прав людини - European Human Rights Moot Court Competition.

Зараз ви читаєте новину «Українських студентів вчитимуть "штучного інтелекту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути