Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 13:33

Старшокласники з окупованих територій отримають грант на освіту

Старшокласники з окупованих територій отримають грант на освіту
Не обов'язково мати атестат про середню освіту. Фото: УАЛ.

Випускників шкіл та коледжів із непідконтрольних територій Донецької, Луганської областей та Криму віком від 16 до 18 років запрошують на навчання в Українську академію лідерства.

Десятимісячна програма академії пропонує вивчати понад 30 дисциплін. Серед яких - управління проектами, історія, фінансовий та комунікаційний менеджмент, етикет. Її мета — допомогти молоді знайти себе, сформувати критичне мислення та розкрити лідерські якості.

"За три роки роботи академії 17 дітей прийшли в академію в статусі внутрішніх переселенців, або з територій, де велися бойові дії, - каже Роман Тичківський, керівник Української академії лідерства. - Цього року ми спеціально зарезервували місця для таких хлопців і дівчат, бо вважаємо, що всі мають рівні права на освіту, і хочемо дати їм більше можливостей об'єднатися з однолітками, Україною та світом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти з окупованих територій вступають до українських вузів без ЗНО

"Головна мотивація для підлітків переїхати з окупованих територій - це бажання знову відчути себе у безпеці. Це відчуття вони втратили разом із рідними чи давніми друзями, - говорить практикуючий психолог Дмитро Телечкун. - Ці діти потребують часу та підтримки, у першу чергу для того, щоб втілити в життя свої плани, про які довелося забути через події на сході та у Криму. Проте діти травмуються всюди, війна - це лише каталізатор. Якщо підліток побачив ціль та відчув підтримку, він на шляху подолання кризи. Є діти-переселенці, які усвідомили, що вони втратили, і тепер вступають у педагогічні виші, аби допомагати іншим, виховувати майбутнє покоління і не допустити, щоб і воно опинилося за межею".

Студенти подорожують країною, досліджуючи особливості кожного регіону, та за час навчання знайомляться з основами державотворення у країнах ЄС та Ізраїлі і зустрічаються зі світовими та українськими лідерами — від парламентарів ЄС до Святослава Вакарчука, який є членом Наглядової ради академії. Хоча б один день на тиждень студенти повністю приділяють волонтерській роботі. Вони допомагають спільнотам, а також втілюють у життя власні соціальні проекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломи з окупованих територій не мають юридичної сили - МОН

Етнічне походження, рідна мова кандидата не є визначальними. Не обов'язково мати і атестат про середню освіту. Найсильніші кандидати потрапляють на дводенний відбір в один із осередків академії. Проходження відбору є безкоштовним, а на навчання в академії студенти отримують персональні гранти від інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund та партнерів УАЛ у розмірі 12 500 $. Ці кошти покривають витрати на навчання, проживання та страхування здоров'я.

Додатковий набір для молоді з тимчасово окупованих територій триватиме до 31 травня 2018 року за спеціальним промокодом. Щоб отримати код для подачі заявки, напишіть у приватні повідомлення на сторінці Української академії лідерства у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Старшокласники з окупованих територій отримають грант на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі