понеділок, 07 травня 2018 11:07

Студенти з окупованих територій вступають до українських вузів без ЗНО

Студенти з окупованих територій вступають до українських вузів без ЗНО
МОН України звільнило абітурієнтів з окупованих територій від ЗНО

Абітурієнти з Криму та Донбасу будуть цьогоріч вступати до українських вузів за спрощеною процедурою. Міністерство освіти і науки України звільнило їх від ЗНО.

Відомство розробило покрокові інструкції для абітурієнтів з окупованого Криму та Донбасу. Вони виставлені на сайті міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з українських університетів матиме власну крамницю

В інструкціях є інформація про те, як і коли вступники з Криму і Донбасу можуть вступити до вузів за спрощеною процедурою через освітні центри.

Для вступу кримчан в українські вузи без складання ЗНО будуть діяти 35 освітніх центрів "Крим-Україна". Центри працюватимуть з 4 червня і до 28 вересня у Дніпрі, Львові, Києві, Харкові, Херсоні, а також Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях.

Дипломи й інші освітні документи, видані на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму, не мають юридичної сили в України та інших країнах світу.

В Харкові викрили схему незаконної легалізації іноземців. Зараховували на навчання в один з приватних вузів, аби мігранти отримали посвідку на проживання в Україні. Правоохоронці викрили незаконні дії в приватному харківському вузі. Легалізовували мігрантів через зарахування їх нібито на навчання.

Зараз ви читаєте новину «Студенти з окупованих територій вступають до українських вузів без ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі