четвер, 19 квітня 2018 03:28

Один з українських університетів матиме власну крамницю

Один з українських університетів матиме власну крамницю
Брендові речі продаватимуть в крамничці університету. Фото:leopolis.news

Львівський національний університет імені Івана Франка та громадська організація "Лабораторія ідей" розробили класичну лінійку товарів з гербом вишу, а також дизайнерську колекцію.

Всі ці брендові речі продаватимуть у себе в крамничці, - пише ZAXID.NET

"В нас є екотовари ‒ це екосумки, екоблокноти, ручки. Є і звичайні. З одягу ми почали, з футболок. Будуть звичайні футболки і футболки поло", ‒ розповіла членкиня ГО "Лабораторія ідей" Юля Цимбала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські університети, біля яких відчувається історичний дух Європи

Зараз міні-завод трудиться над особливим замовленням – друкує футболки, на яких має з'явитися Іван Якович.

"Носитися буде дуже добре! Я такі ношу, вся моя сім'я такі носить. Гарантую 100 прань ‒ тільки так! Швидше футболка протреться, аніж друк зійде", ‒ пояснив відповідальний за прямий друк на міні-заводі Ростик Бакун.

Крамничка "FRANKOstore" з'явиться у головному корпусі при книгарні університету вже до літа. Кошти, які вона виручатиме, збиратимуть у фонд. А його натомість використовуватимуть на найкращі ідеї студентів, що розвиватимуть виш. До прикладу, можуть запросити для спудеїв відомих тренерів із лекціями про соціальне підприємництво або ж закупити потрібне обладнання.

"Студенти можуть запускати свої маленькі підприємства. Наприклад, продаж кави при університеті. Але то звідкись треба взяти початковий капітал. Кошти можуть бути вкладені з перспективою туди. І ті кошти можуть заробляти на себе і притягувати до університету на ті ж самі студентські ініціативи", ‒ додала керівниця проекту Ольга Осередчук.

Та наразі на крамничку збирають гроші на українському спільнокошті. Вже майже є півсуми, а загалом потрібно 68 тис. гривень. На це залишилось 24 дні. Тим паче, що в ідейників є додаткові задуми.

"Ми думаємо-плануємо запустити онлайн-крамничку "FRANKOstore". Адже наші випускники і всі, хто мають стосунок до Франкової спільноти, вони є і далеко за кордоном. І вони зможуть придбати собі ту продукцію, не будучи тут фізично, в університеті, а просто через онлайн-покупку", ‒ підсумувала куратор PR-стратегії проекту "FRANKOstore" Мирослава Осередчук.

У Польщі вперше не працює більшість магазинів і супермаркетів згідно з новим законом про заборону роздрібної торгівлі по неділях.

Зараз ви читаєте новину «Один з українських університетів матиме власну крамницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути