пʼятниця, 27 жовтня 2017 10:15

Повідомили, у яких вузах найгірше готують юристів

Повідомили, у яких вузах найгірше готують юристів
Найкращі показники з підготовки правників показали профільні юридичні вузи та класичні університети. Фото: kharkov-online.com.

Найгірше навчають бакалаврів за спеціальністю "Право" аграрні, правоохоронні та приватні вищі навчальні заклади.

Студенти цих університетів мали незадовільні результати ЗНО при вступі в магістратуру з "Права". Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Так, найгірше ЗНО права склали випускники Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Кременчуцького національного університету ім. Остроградського, Академії державної пенітенціарної служби, Академії праці, соціальних відносин і туризму та Міжнародного гуманітарного університету.

"Завдяки незалежному тестуванню ми змогли реально оцінити, який рівень підготовки дають наші університети своїм випускникам за спеціальністю "Право". Те, що непрофільні вузи будуть давати гірші і навіть значно гірші результати – було очевидно, але нам потрібні були фактичні показники. Досить ілюстративним є той факт, що близько 9 відсотків відмінників з дипломом з відзнакою не подолали поріг "склав/не склав" Загалом майже 20 відсотків вступників на магістратуру з "Права" не подолали цей поріг", – каже міністр освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися умови вступу до вузів

Найкращі показники з підготовки правників показали профільні юридичні вузи, класичні університети та заклади вищої освіти з економіки, фінансів, управління та підприємництва. Серед таких вузів опинилася Києво-Могилянська академія, КНУ ім. Шевченка, ЛНУ ім. Франка, НЮУ ім. Ярослава Мудрого та КПІ.

З наступного року вступники до магістратури на спеціальність "міжнародне право" складатимуть обов'язкове ЗНО. 2018-го проведуть експеримент для вступу за результатами ЗНО з іноземних мов. Серед таких англійська, німецька, французька та іспанська. Пілотний проект стосуватиметься 4 спеціальностей: "гуманітарні науки", "соціальні та поведінкові науки", "журналістика" та "сфера обслуговування".

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, у яких вузах найгірше готують юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути