Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2017 15:03

Повідомили, хто найгірше склав ЗНО

Повідомили, хто найгірше склав ЗНО
24,8% міських абітурієнтів отримали високий бал із української мови. У сільській місцевості їх лише 8,3%. Фото: 24 Канал

Цього року під час вступу до вузів міносвіти вперше ввело систему коефіцієнтів. Один з таких - "сільський". Він становив 1,02%.

Завдяки додатковим коефіцієнтам у деяких випадках абітурієнти з сільської місцевості мали вищі бали, ніж жителі міст. Це викликало обурення серед абітурієнтів. Так званий "сільський коефіцієнт" не міг кардинально вплинути на остаточну оцінку абітурієнта під час вступу, заперечують в Міносвіти.

Підсумки цьогорічної вступної кампанії показали, що такий крок був потрібен, кажуть в Українському центрі оцінювання якості освіти. Найкращі результати ДПА та ЗНО показали жителі міст. 24,8% міських абітурієнтів отримали високий бал із української мови. У сільській місцевості їх лише 8,3%.

Найкращі результати тестування показують учні гімназій та ліцеїв. У школах лише 10% випускників склали ЗНО на 180-200 балів. У спеціалізованих навчальних закладах таких випускників майже утричі більше - 27,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У системі ЗНО відбудуться зміни

"Випускники сільських навчальних закладів уже на старті вступної кампанії програють випускникам міських шкіл. Щоб забезпечити певний баланс, держава ввела сільський коефіцієнт. Але у процесі вступної кампанії через ці пільги виникли проблеми. Перша - підтвердження статусу сільської особи. Друга - розмір коефіцієнту. Цьогорічна статистика покаже реальну різницю між сільськими і міськими випускниками", - каже директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

Чи збережуть "сільський коефіцієнт" на наступну вступну кампанію, буде відомо через кілька місяців. Тоді готуватимуть правила прийому до вузів на 2018 рік, каже Карандій.

За підсумками цьогорічної вступної кампанії найкраще ЗНО склали у Києві та Львівській області. Тут випускники набрали 160-200 балів. 303 цьогорічні одинадцятикласники склали тестування на 200 балів. Два предмети на найвищий бал склали 9 осіб. Найбільше 200-бальників у столиці - 82. У Запорізькій та Харківській областях по 18, у Дніпропетровській та Закарпатській областях – по 14.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, хто найгірше склав ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути