Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2017 17:55

У системі ЗНО відбудуться зміни

У системі ЗНО відбудуться зміни

2018-го тестування з деяких предметів видозмінять. Найбільше зміни зачеплять ЗНО з іноземних мов.

"З'явиться новий елемент діяльності - сприйняття мови на слух. Це буде окремий блок - аудіювання. Під час ДПА використовуватимуть дворівневий тест на рівень володіння мовою В1 і В2. Тест рівня В1 писатимуть випускники загальноосвітніх шкіл. В2 - випускники навчальних закладів з поглибленим вивченням іноземних мов", - розповідає директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області, де найкраще здали ЗНО-2017

Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО складатимуть не лише випускники 11-х класів. Тестування також писатимуть після закінчення професійно-технічних училищ та коледжів. Завдяки цьому вдасться порівняти рівень підготовки у школі, професійно-технічному закладі та коледжі, каже керівник УЦОЯО.

"Ще одна важлива зміна - адаптація тестів з української мови та літератури, математики та історії України для людей з вадами зору", - заявив Карандій.

В Українському центрі оцінювання якості освіти підбили підсумки цьогорічної вступної кампанії. Виявилося, що в Київі та Львівській області випускники набрали найбільше 160-200 балів. 303 цьогорічні одинадцятикласники склали тестування на 200 балів. Два предмети на найвищий бал склали 9 осіб. Найбільше 200-бальників у столиці - 82. У Запорізькій та Харківській областях по 18, у Дніпропетровській та Закарпатській – по 14.

Зараз ви читаєте новину «У системі ЗНО відбудуться зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути