четвер, 27 липня 2017 15:50

Є ще голод на вищу освіту: 79% українців навчаються в університетах

Є ще голод на вищу освіту: 79% українців навчаються в університетах
Україна посідає 10-12 місце у світі за кількістю людей з вищою освітою - Ковтунець Фото: 5 канал

79% молодого населення України отримують вищу освіту. Україна посідає 10-12 місце у світі за кількістю людей з вищою освітою.

Більшість із них навчаються на державній формі і отримують стипендію. Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець в ефірі "5 каналу".

Якщо з кількістю людей з вищою освітою у нас сприятлива ситуація, то її якість бажає кращого. Наприклад, за рівнем інженерної освіті ми входимо у 50-ку, а за бізнес-освітою – в кінці 100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто не встиг - той стане студентом наступного року

"Є ще голод на вищу освіту... От якщо взяти молодь віком від 20 до 26 років, то 79 відсотків отримують так чи інакше вищу освіту. 60 відсотків отримують за рахунок бюджету, ще 20 відсотків отримують її за власні гроші", - сказав він.

Термін подання заяв на військові спеціальності подовжили. Абітурієнти можуть подати заяви на вступ до вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вузів, військових коледжів сержантського складу до 7 серпня. Термін продовжили через збільшення обсягів прийому на навчання цих ВНЗ.

Зараз ви читаєте новину «Є ще голод на вищу освіту: 79% українців навчаються в університетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі