пʼятниця, 07 липня 2017 13:19

Почали конкурсний відбір проектів наукових робіт молодих вчених

Почали конкурсний відбір проектів наукових робіт молодих вчених
Вік учасників проекту має бути до 35 років, а керівників чи співкерівників – до 35 років (для кандидатів наук) і до 40 (для докторантів, докторів наук). Фото - mon.gov.ua

Міністерство освіти і науки оголосило конкурс проектів наукових робіт молодих вчених, які працюють або навчаються у державних університетах і наукових установах.

Змагання серед науковців фінансуватимуть з держбюджету, на нього цього року передбачили 10 млн грн.

Вік учасників проекту має бути до 35 років, а керівників чи співкерівників – до 35 років (для кандидатів наук) і до 40 (для докторантів, докторів наук).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені відкрили найбільший айсберг

Відбір робіт проходитиме у 3 етапи. Перший триватиме до 30 серпня і відбудеться у ВНЗ та наукових установах МОН. Відібрані проекти подадуть до Міністерства освіти і науки на експертизу. ЇЇ проводить Експертна рада МОН, до якої також входять молоді науковці. Цей етап мають завершити до 18 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спирт на одній із планет

Цього року проекти подаватимуть за такими тематиками як освоєння альтернативних джерел енергії, зелений транспорт, технологічне оновлення агропромислового комплексу, соціально-психологічна реабілітація військових тощо.

Вперше конкурс відбувся торік – тоді у ньому взяли участь 114 університетів, подали 439 проектів, з яких 79 обрали для фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Почали конкурсний відбір проектів наукових робіт молодих вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі