Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 11:19

Чому не варто забороняти телефони в школі

Чому не варто забороняти телефони в школі
У Франції заборонили брати в школу мобільні телефони. Фото: sb.by

В Україні до категоричної заборони мобільних телефонів у школі не готові. Це викличе спротив, каже Gazeta.ua директор Київської гімназії східних мов Оксана Проскура.

"Телефон - це своєрідний засіб безпеки для батьків. Вони будуть неготові, що в будь-який момент не зможуть зателефонувати своїй дитині. Якщо заборонити - то дати треба альтернативу. До прикладу, створити у навчальних закладах черговий "гарячий" телефон. На нього телефонували б батьки, щоб зв'язатися з дитиною", - розповідає фахівець.

Утім, у Франції брати в школу мобільні телефони заборонили. Це стосується учнів початкових і середніх класів. Користуватися мобільними пристроями дозволять лише у ліцеях. Там школярі навчаються останні 3 роки. Заборона набуде чинності з вересня 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До першого класу зараховуватимуть по-новому

Такі категоричні заборони - не вихід. Потрібно розвивати культуру користування ґаджетами у суспільств. Батькам, дітям та представникам школи варто шукати шляхи взаємодії між мобільним телефоном і освітнім процесом.

"Зараз для учнів старших класів телефон - це засіб допомоги на уроці. Діти початкових класів чекають перерви, щоб просто грати в ігри. Має бути культура користування мобільними пристроями. На уроки я приходжу без телефону. Власним прикладом слід показувати, якщо під час заняття пристрої не використовують в освітніх цілях, то його слід вимкнути і залишити у сумці", - каже директор школи.

Уряд прийняв рішення про створення Державної служби якості освіти. Нову структуру заснували на базі Державної інспекції навчальних закладів. Вона стане інструментом забезпечення якості освіти. Міністерство освіти і науки протягом 2 місяців повинне розробити і подати до Кабміну проект Положення про Державну службу якості освіти.

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто забороняти телефони в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі