Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2017 18:40

Іноземні мови для дитини: коли варто починати?

Іноземні мови для дитини: коли варто починати?
Вивчення ще однієї мови, крім рідної, допоможе дитині розвинути пам'ять, навчить його концентрувати увагу, логічно мислити, сформує характер і підвищить ерудицію. Фото: vagitnist-tyzhden.pp.ua

Вік, з якого дитина готова вивчати іноземну мову, індивідуальний. Починати варто у період від 3 до 5 років. Чим менша дитина, тим краще вона запам'ятовує нові слова і накопичує мовленнєвий матеріал, розповідає Gazeta.ua кандидат педагогічних наук Лариса Удовиченко.

"У цьому віці можна поєднувати вивчення іноземної мови з пізнанням світу та інтелектуальним розвитком дитини, формуванням готовності виконувати різні ролі у житті. Тому нові слова і вислови дитина не тільки засвоюватиме, а й осмислюватиме", - пояснює фахівець.

Перш ніж почати вивчення іншомовних слів, радять навчити дитину правильно вимовляти звуки і слова рідною мовою. Якщо у дитини є певні вади мовлення - варто звернутися до логопеда. Правильне мовлення значно полегшить спілкування дитини у колективі, стане хорошою основою для навчання читанню, дозволить правильно організувати роботу артикуляційного апарату, каже педагог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 речей, які варто заборонити дитині

"Важливо враховувати, чи подобається дитині вивчати нові слова і користуватися ними у мовленні. Потрібно слідкувати, наскільки дитина звертає увагу на іншомовне мовлення, чи прислухається до іншомовних слів, чи цікавиться і намагається повторювати їх", - розповідає Лариса Удовиченко.

Вивчати іноземну мову слід з фахівцями. Утім інтерес до вивчення іншомовних слів можуть прищепити самі батьки.

"Починати вивчати мову варто зі слів, які називають предмети побуту, овочі, фрукти чи кольори. Якщо дитина звертає увагу на іншомовне мовлення, прислухається до іншомовних слів, цікавиться і намагається повторювати їх, варто йти далі. Вивчати віршики, пісеньки, лічилочки, казочки на знайомі сюжети і з перекладами рідною мовою", - радить педагог.

Сучасні діти мають 4-6 уроків у школі, а потім ідуть на позашкільні заняття з музики, співів чи плавання. Психологи не радять перевантажувати дітей додатковими заняттями. Заняття у різних секціях - це додаткові навантаження. Вони можуть призвести до перевтоми та виснаження дитячого організму.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні мови для дитини: коли варто починати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути