неділя, 15 жовтня 2017 10:40

"Немає вікових рамок для того, щоб почати грати на музичному інструменті" - фахівець

Багато батьків не мають стосунку до творчості. Тому навіть не здогадуються, що їхні діти мають талант до музики та гри на інструментах, - розповів Gazeta.ua організатор музичної студії "Музикашки-барабашки" Валентин Савчин.

Його творчий колектив "Музикашки-барабашки" знайомить дітей різного віку з музичними інструментами. Це різні барабанні установки, окремі барабани і тарілки, гітари, синтезатори та клавіші.

Автор: Олена Капнік
 

Вчителі студії вчать дітей, як варто сидіти за музичним інструментом, тримати в руках той чи інший інструмент, як правильно тримати у руках палички для гри на барабанах.

"Немає вікових рамок для того, щоб почати грати на музичному інструменті. Діти у два роки можуть вправлятися краще за десятирічних. У нас у студії були випадки, коли дворічні малюки погано розмовляли, але чітко виконували установки викладачів. Їм вдавалося добре грати на барабанах та навіть на синтезаторі. Саме тому задача нашого колективу - відбір здібних та талановитих діток", - розповідає Валентин Савчин.

Автор: Олена Капнік
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити дитину самостійною

Щоб визначити, чи є у дитини талант та хист до музики, не обов'язково звертатися до фахівців. Це можна в домашніх умовах. Щоправда, не всім батькам це відомо, переконаний музикант.

"Це прості й елементарні речі. Коли звучить музика, нехай дитина з мамою чи татом плеще у долоні, притупує ногами і рахує в такт мелодії: раз, два, три, чотири, раз, два, три, чотири. Це початковий елемент. Тоді відразу стає зрозуміло, чи має дитя музичний слух", - каже рганізатор музичної студії "Музикашки-барабашки" Валентин Савчин.

Творчий колектив проводить виїзні майстер-класи. Так, на технічному фестивалі OldCarLand у Державному музеї авіації усі охочі дітки мали змогу пограти на барабанах, електрогітарах та синтезаторах. Цьогорічний фестиваль ретроавтомобілів відбувся 7-й раз. На йому представили близько 900 екземплярів старовинної техніки. На фестивалі OldCarLand показали унікальний автомобіль Mercedes-Benz 190 SL 1958-го року випуску. Його п'ять років тому придбали в Німеччині, реставрували в Україні. Таких у нашій країні не більше трьох. Його вартість оцінюють у понад 5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Немає вікових рамок для того, щоб почати грати на музичному інструменті" - фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути