Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2017 11:35

Один з найдорожчих "Мерседесів" 50-х показали у Музеї авіації
15

Фото: Олена Капнік

На фестивалі OldCarLand показали унікальний автомобіль Mercedes-Benz 190 SL 1958-го року випуску. Його п'ять років тому придбали в Німеччині, реставрували в Україні. Таких у нашій країні не більше трьох. Його вартість оцінюють у понад 5 млн грн.

SL - коротка форма від "Sport Leicht". У перекладі з німецької означає "легкий спортивний" автомобіль. З 1955-го по 1963-й рік на заводі у Зіндельфенгені з конвеєра зійшло 25,8 тис. екземплярів.

Авто пофарбоване в унікальний колір - сіро-зелений. Має відкидний верх. У представленого родстера тканинний капюшон. Його можна замінити металевим або шкіряним дахом.

"Модель 190 SL - молодший брат SL 300, яка мала унікальні двері "крило чайки". Кузов автомобіля 190 SL конструктори стилізували під 300 SL. Його виробили із сталевого листа. Капот, кришки багажника та двері - з алюмінію. Завдяки візуальній подібності до SL 300 нова модель стала дешевшою версією основного спортивного автомобіля", - каже Gazeta.ua автомобільний реставратор, представник власника Mercedes 190 SL Анатолій Захарченко.

Автор: Олена Капнік
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4-тонний ЗІЛ Горбачова показали у Державному музеї авіації

Mercedes-Benz 190 SL має не тільки дорогий зовнішній вигляд, а й розкішний інтер'єр.

"Хоч авто спортивне, воно має усі атрибути дорого автомобіля: червоний шкіряний салон, дорогу обшивку, обтягнуту натуральною шкірою панель приладів", - продовжує реставратор.

Родстер має механічну 4-ступінчасту коробку передач та 4-циліндровий двигун об'ємом 1,9 л. Витрата палива на 100 км - 12,5 л.

"Автомобіль серії "SL" виділяється з усієї лінійки "Мерседесів". Він має високі швидкісні та динамічні параметри. Його максимальна швидкість 172 км/год. Має 105 кінських сил. Автомобіль розганяється до "сотні" за 12,5 с. Він розрахований на водія, який хоче отримати задоволення та драйв від кермування", - розповідає Анатолій Захарченко.

На 6-му найбільшому технічному фестивалі України OldCarLand показали автомобіль Mercedes-Benz Typ 230. Це машина, у якій їздили німецькі офіцери середньої ланки. Mercedes-Benz Typ 230 виробляли у німецькому Штутгарті з 1937-го по 1941-й. Автомобіль має дизельний двигун - 70 к. с. Заявлена максимальна швидкість - 116 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Один з найдорожчих "Мерседесів" 50-х показали у Музеї авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути