Ексклюзиви
неділя, 07 травня 2017 16:16

Автомобіль часів Третього рейху: Opel P4
9

Фото: О.Капнік

Довоєнний німецький автомобіль Opel P4 показали на фестивалі ретроавто OldCarLаnd. З 35-го по 37-й рік на заводі в Руссельхаймі було випущено більше 66 тис. машин.

"Opel P4 - один з перших масових німецьких автомобілів. Це машина з сімейства доступних довоєнних автомобілів. Його номінальна вартість - 1500 рейхсмарок. Тобто P4 був доступний для більшої частини населення з середнім щомісячним доходом в 250 рейхсмарок", - каже Gazeta.ua реставратор ОldСarService Ігор Воровський.

Автомобіль був доступний у двох кольорах: сірому та темно-синьому. Відкидний верх напівкабріолета виготовляли з сірого полотна.

Автомобіль має привід на задні колеса. Потужність двигуна - 23 к.с. Відтак автомобіль може розвинути максимальну швидкість до 85 км/год.

Приладова панель обладнана двома великими круглими індикаторами жовтого кольору. Ту розташований спідометр, одометр, датчик палива і масляний манометр. Також на панелі розташований перемикачі фар, склоочисника і показників повороту.

"Особливість цього автомобіля - поворотники. Повороти вліво та вправо вмикали за допомогою ручки в салоні. Адже, крім фар, електрики в автомобілі не має",- каже реставратор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 цікавих фактів про Rolls-Royce

На найбільшому технічному фестивалі України OldCarLand показали автомобіль Mercedes-Benz Typ 230. Це машина, в якій їздили німецькі офіцери. Mercedes-Benz Typ 230 виробляли у німецькому Штутгарті з 1937-го по 1941-й.

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль часів Третього рейху: Opel P4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути