неділя, 30 квітня 2017 23:35

Topolino-мишка – авто, що змінило світ
10

Фото: О.Капнік

Topolino-мишка – авто, що змінило світ

Серед машин, які змінили світ, на фестиваль OldCarLand потрапив Fiat Topolino. У перекладі з італійської він означає – мишка.

"Спочатку ця назва не була офіційна. Але свого часу автомобіль був одним з найбільш мініатюрних y світі. Тому народна назва настільки до нього прижилася, що вирішили випускати автомобіль під цією маркою", - каже Gazeta.ua головний механік Авторетроклубу "Олександрівський" Валерій Сичук

Випускали машину з 1936-го по 1955-й. впродовж цього часу було випущено більше 500 тис. автомобілів.

"У 30-x роках Муссоліні дав наказ конструкторам зробити доступний для усіх верст населення автомобіль. Наказ виконали. Рама з ікс-образними виїмками, дерев'яні двері, відсутність багажника та даху зменшили вагу автомобіля. У двигуні автомобіля відсутній бензонасос та водяний насос. Пусті ніші дверей дали більше простору для пасажирів та водія. Усі ці характеристики й дали змогу здешевити автомобіль. Тому він став по-справжньому народним та доступним", - розповідає фахівець.

Автомобіль має 2 місця. Потужність двигуна – 13 к.с. Швидкість 85 км/год. Розхід бензину – 6 л./100 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перший радянський лімузин

Показали саморобний автомобіль Ford А. На фестиваль експонат привезли з Харківського технічного клубу "Самоходъ". Його у 1978 році сконструював харківський конструктор, водій-механік Валерій Тарануха.

Зараз ви читаєте новину «Topolino-мишка – авто, що змінило світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути