субота, 29 квітня 2017 22:49

У стилі ретро: показали саморобний автомобіль Ford
9

Фото: О.Капнік

У Державному музеї авіації 2-й день триває найбільший технічний фестиваль OldCarLand.

Серед представлених експонатів чимало цікавих та ексклюзивних автомобілів. Одним з таких є український прототип американського Ford Model А 1927 року випуску.

На фестиваль експонат привезли з Харківського технічного клубу "Самоходъ". Його у 1978 році сконструював харківський конструктор, водій-механік Валерій Тарануха.

"Автомобіль за зразком Ford A 1927 року розробили 14-18-річні хлопчаки, учасники "Клубу вічного пошуку" під керівництвом Валерія Таранухіна. Цю машину презентували на багатьох виставках у Радянському Союзі. Після смерті Валерія Леонідовича машина опинилася у жахливому стані. Чотири роки тому ми викупили автомобіль. Майже два роки пішло на його реставрацію. Зараз Ford A – єдиний ходовий автомобіль такого класу в Україні.", - розповідає Gazeta.ua президент харківського технічного клубу "Самохід" Олександр Осетров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався найбільший в Україні фестиваль ретро автомобілів

Хоч автомобіль має двигун ГАЗ-24, його намагалися відновити наближено до оригіналу, кажуть колекціонери.

"Передній та задній мости – того часу. Приладна дошка, дерев'яний руль, фари та гума зі шпицями – рідні фордівські", - розповідає Олександр Осетров.

Model A 1927 – перша модель Ford, у якій використовували стандартний набір приладів управління зі звичайними педалями зчеплення,гальмами і важелем КПП. Паливний бак розташований між моторним відсіком і панеллю приладів. Він має оптичний покажчик палива.

Крім того, цей автомобіль має безпечне скло в вітровому вікні.

Ентузіасти з Києва самотужки виготовляють легендарний мотоцикл "Дніпро". Один з екземплярів був презентований на 6-му столичному фестивалі ретро техніки OldCarLand.

Зараз ви читаєте новину «У стилі ретро: показали саморобний автомобіль Ford». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути