пʼятниця, 28 квітня 2017 21:19

На OldCarLand презентували перший у світі автомобіль
5

Автомобіль Benz Patent-Motorwagen
Фото: О.Капнік
Автомобіль Benz Patent-Motorwagen
Автомобіль Benz Patent-Motorwagen
Автомобіль Benz Patent-Motorwagen
Автомобіль Benz Patent-Motorwagen

Стартував 6-й фестиваль ретро автомобілів OldCarLand. Серед інших він вирізняється тим, що вперше на одній локації зібрали майже тисячу ексклюзивних зразків техніки – від перших радіоприймачів до літаків ХХ століття.

"Зірка нинішнього фестивалі – перший у світі автомобіль Benz Patent-Motorwagen. Його запатентували 1886-го року. Цієї машини не було на жодному українському ретрофестивалі. На OldCarLand його презентують вперше", - каже організатор OldCarLand Павло Лозовенко.

Автомобіль Карла Бенца розрахований на двох осіб. Має три високі колеса із довгими спицями та раму. Її спаяли з металевих трубок.

На автомобіль винахідник поставив чотирьохтактний бензиновий мотор з водяним охолодженням. Його потужність 0.9 к.с. Це дало змогу розвинути швидкість до 16 км/год.

Циліндр розташований горизонтально над віссю задніх коліс. Вони рухалися через одну ремінну та дві ланцюгові передачі. Горизонтально розташований маховик був розташований під двигуном. Він з'єднувався з колінвалом конічною передачею. Електричне запалення живилося від гальванічної батареї.

Карл Бенц презентував свій винахід на міжнародних автомобільних виставках. Але популярність прийшла до нього після подорожі його дружини Берти. Вона, не запитавши дозволу чоловіка, поїхала з синами у інше місто за 90 км.

Саме ця подорож Берти Бенц стала рекламою для першого триколісного автомобіля і принесла йому світову славу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядав автомобіль у кінці ХІХ ст.

28 квітня стартував 6-ий фестиваль ретро автомобілів OldCarLand. Протягом 5 днів на території Державного музею авіації у Києві поряд з літаками та гелікоптерами покажуть старовинні автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «На OldCarLand презентували перший у світі автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути