пʼятниця, 28 квітня 2017 21:46

Розпочався найбільший в Україні фестиваль ретро автомобілів
30

Фото: О.Капнік

Сьогодні стартував 6-й фестиваль ретро автомобілів OldCarLend. На найбільшому українському технічному фестивалі покажуть понад 900 ексклюзивних автомобілів. Їх привезли з різних областей України та із-за кордону.

Тема цьогорічного дійства – "Автомобілі, які змінили світ". Вперше організатори на одному майданчику зібрали машини, що у свій час здійснили революцію в автомобільному світі.

"Це справжній технічний фестиваль. Ми зібрали лінійку автомобілів, у яких свого часу здійснили якісь інновації чи цікаві інженерні рішення. На фестивалі можна побачити не тільки старі автомобілі, а й експозиції з радіолами та фотоапаратами. Таким чином локація охоплює все коло техніки – від перших приймачів до літаків 20 століття", - кажуть організатори OldCarLаnd.

Серед експонатів – найдоступніший європейський автомобіль 20-х років Opel Р4, найпопулярніший у світі легковий автомобіль - "Фольксваген Жук", багатоцільовий автомобіль всюдихід Willys MB. Відвідувачі фестивалю також зможуть побачити, на яких автомобілях їздила верхівка Радянського Союзу.

"На нинішньому фестивалі ми покажемо автомобілі, які залишили вагомий слід в історії світового автопрому. Серед цьогорічних родзинок – ЗІC-110 – перший радянський лімузин. Автомобіль тільки після реставрації, наче вчора зійшов з конвеєру. До цього часу у такому стані ЗІС-110 не показували на жодному фестивалі", - розповідає один з організаторів OldCarLand та керівник клубу технічної класики OldCarServiсe Павло Лозовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято у стилі ретро: серед літаків покажуть більше 900 ретроавто

Крім автомобілів, на фестивалі можна побачити автобуси, трамваї, скутери та велосипеди.

"Спеціально до фестивалю ми зібрали усю лінійку автобусів ЛАЗ та модельний ряд автобусів Ікарус. Одна з цікавинок OldCarLand – автобус АЗ 699 "Україна". Він зроблений у єдиному екземплярі. Автобус був оснащений телевізором, радіоприймачем, холодильником, газовою плитою та китайською кавоваркою", - розповідає організатор OldCarLand та власник "Проекту Кофейбус" Вадим Навроцький.

Останній фестиваль OldCarLand проходив восени. На ньому було представлено 707 ретро автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався найбільший в Україні фестиваль ретро автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути