четвер, 04 травня 2017 11:14

Показали автомобіль німецьких офіцерів
15

Фото: Олена Капнік

На найбільшому технічному фестивалі України OldCarLand показали автомобіль Mercedes-Benz Typ 230. Це машина, в якій їздили німецькі офіцери.

"Я захоплююсь старими автомобілями. Сім років тому вранці в інтернеті побачив оголошення, що у Сімферополі продають Mercedes-Benz 1938 року випуску. Машина 95-відсотковий оригінал. В ній їздили німецькі офіцери середньої ланки. Того ж дня я сів у літак і по обіді оформляв документи про купівлю-продаж. Машина була у жахливому стані. Довгий час її реставрували, щоб добитися максимально ідеального стану", - розповідає Gazeta.ua власник автомобіля Сергій Мішта.

Mercedes-Benz Typ 230 виробляли у німецькому Штутгарті з 1937-го по 1941-й. Автомобіль має дизельний двигун - 70 к. с. Заявлена максимальна швидкість - 116 км/год.

"Особливість машини - кузов типу пульман-лімузин. Це закритий кузов з перегородкою у салоні. Крім того, має три ряди сидінь - два ряди основні і додатковий третій. У ньому крісла висуваються", - каже автолюбитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали саморобний бетмобіль "Валентина"

На OldCarLand презентували перший у світі автомобіль Benz Patent-Motorwagen. Його запатентували 1886 року. Карл Бенц презентував свій винахід на міжнародних автомобільних виставках. Популярність прийшла до нього після подорожі його дружини Берти. Вона поїхала їм із синами до іншого міста за 90 км.

Зараз ви читаєте новину «Показали автомобіль німецьких офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути