неділя, 30 квітня 2017 14:57

Презентували автомобіль, на якому їздив керівник Компартії
8

Фото: О.Капнік

На фестивалі OldCarLand презентували автомобіль ЗІЛ-115 1978 року випуску.

"ЗІЛ-115 створювали для перших осіб держави Радянського Союзу. Ця машина ексклюзивна тим, що на ній їздив керівник Комуністичної партії України Володимир Щербицький. Автомобіль представлений у повністю заводському виконанні. Його не реставрували з моменту створення, лише підтримували експлуатаційними матеріалами",- розповідає Gazeta.ua власник автомобіля Ігор Лащенко.

Створений у 70-х роках ЗІЛ-115 став родоначальником останніх в Радянському Союзі сімейства урядових автомобілів. Машина була настільки досконалою. Що всі наступні моделі ЗІЛів для перших осіб будували на його основі

Машина має бензиновий, карбюраторний, V-подібний двигун на 8 циліндрів. Число клапанів -16. Автомобіль має автоматичну триступеневу коробку передач. Максимальна швидкість – 190 км/год.

Всього було випущено 30 таких автомобілів. В Україні лише один такий автомобіль. Ще кілька є в інших країнах колишнього Радянського Союзу, каже колекціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стилі ретро: показали саморобний автомобіль Ford

На фестивалі OldCarLand харківські автолюбителі показали автобус ЗІС-8. Цей радянський автобус випускали на базі ЗІС-5 на Московському автомобільному заводі імені Сталіна. Після фільму "Місце зустрічі змінити не можна" у народі його стали називати "Автобус Шарапова".

Зараз ви читаєте новину «Презентували автомобіль, на якому їздив керівник Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути