понеділок, 02 жовтня 2017 18:10

Унікальний Fiat привезли на ретрофестиваль OldCarLand
13

Фото: Олена Капнік

Рідкісний в Україні Fiat 1100D 1964 року випуску привезли на вихідних у Київ на найбільший технічний фестиваль OldCarLand, який проходив у Державному музеї авіації.

Італійський автомобіль на заході презентував Запорізький музей техніки "Фаетон". У його колекції авто з'явилося 4 місяці тому. Машина відреставрована й робоча, має всі оригінальні деталі.

Дах Fiat- 1100D - білий, сам автомобіль блакитний. Має округлі форми крил, притаманні для моделей 1950-х років, чимало хромованих деталей. Передні двері машини відчиняються проти руху. Задні - за рухом, як і в сучасних автомобілів. На решітці радіатора встановлена оновлена на той час емблема італійської марки. Вона пізніше лягла в основу логотипу радянського ВАЗу. Емблема продубльована й на колісних ковпаках.

Салон автомобіля значно просторіший, ніж у "Москвич-407" - на задньому сидінні вільно поміщається троє дорослих людей.

Ця модель одна із найпопулярніших в Італії у 1960-х роках. В Україні таких - менше 4. Більшість автомобілів некомплектні.

"Fiat 1100D - третє покоління моделі 1100. Воно має позначку "D". Delight з італійського означає "задоволення". Автомобіль схожий на своїх попередників, але має прямокутний "ніс" та потужніший двигун. Не на 36 "коней", а на 43",- розповідає Gazeta.ua співробітник музею "Фаєтон" Євген Кравець.

Автор: Володимир Мукан
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісний Opel Admiral 1939 року показали на найбільшому технічному фестивалі

Концепцію моделі 1100 італійський виробник почав розробляти перед Другою світовою війною. Над нею працював конструктор Данте Джакоза - розробник малолітражки Topolino.

Модель запланували як невеликий сімейний автомобіль. В основі - оновлена версія Fiat 508 Balilla. 1100-й першого покоління почав сходити із конвеєра 1937 року, Fiat 1100D - із 1962 року.

"Коли це авто почали продавати, його вважали зручним у керуванні й комфортним як для водія, так і пасажирів. Виробляли у двох версіях - дешевій і середній. Машину імпортували в Індію", - продовжує представник музею.

Fiat 1100D, який представлений на фестивалі, задньопривідний, оснащений 1,1-літровим верхньоклапанним двигуном на 43 кінські сили й 4-ступеневою коробкою передач. Максимальна швидкість машини - 135 км/год.

Торік на фестивалі OldCarLand показали італійський Fiat Topolino. У 1930 роках це був найменший автомобіль у світі. Назва його моделі у перекладі з англійської означає мишеня. З з 1936-го по 1955 років випуску їх зробили понад 500 тис. Цього року на фестиваль вперше привезли танки часів Другої світової війни, "Чайку" ГАЗ-14-05, на якій возили всіх міністрів оборони України, Opel Admiral 1939 року та багато іншої техніки.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний Fiat привезли на ретрофестиваль OldCarLand». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути