середа, 03 травня 2017 17:01

Показали саморобний бетмобіль "Валентина"
16

Фото: Олена Капнік

Автомобіль "Валентина" ніжинського майстра Миколи Тараканова відзначили на фестивалі OldCarLand. Автолюбитель отримав нагороду за найкращий саморобний автомобіль.

"Я виріс у той час, коли стояли у черзі за "Запорожцем" по кілька років. Автомобіль - дитяча мрія, яка переросла у хобі. Замість того, щоб лежати на дивані, я лежав під машиною. Втілював мрію в життя довго: то грошей не вистачало, то часу. Автомобіль назвав на честь дружини. Іноді я більше часу приділяв машині, ніж дружині. Вона ображалася. Так я увіковічнив її ім'я", - розповідає Gazeta.ua Микола Тараканов.

Автомобіль "Валентина" - витвір уяви майстра та втілення дитячих мрій.

"Передок автомобіля схожий на McLaren. Мріяв стати військовим льотчиком і задню частина зробив як у літака Су-27. Придумав для машини власну шпаклівку, як Страдіварі для своєї скрипки. Базова модель двигуна з BMW-840 1993-го року. Але машина старіла разом зі мною. Тому той двигун поламався. Зараз тут стоїть двигун з 32-ї "Волги", - розповідає автолюбитель.

Автомобіль можна розігнати до 400 км/год, каже Микола Тараканов. Для цього потрібний потужний двигун та спеціальні швидкісні шини. Поки що "Валентина" таких не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перший радянський лімузин

На найбільшому технічному фестивалі України OldCarLand показали лінійку радянських автомобілів малого класу "Запорожець". Їх з 1960-го по 1994-й випускали на заводі "Комунар" y Запоріжжі. За 34 роки виробництва з конвеєра зійшло майже 3,5 млн автомобілів різних моделей.

Зараз ви читаєте новину «Показали саморобний бетмобіль "Валентина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути